Λαμία: Από ένα φορτηγό πιθανόν ξεκίνησε η φωτιά στο εργοστάσιο – Πρόεδρος ΕΦΕΤ: «Είχαμε ελέγξει πριν από έναν χρόνο την εταιρεία»

Διασώθηκε η μονάδα παραγωγής στο εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτσης» στην Λαμία μετά τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο ήταν εκείνο που ετοίμασε τα σχολικά γεύματα στα οποία εντοπίστηκε σταφυλόκοκκος και προκάλεσε τροφική δηλητηρίαση σε μαθητές σχολείων της περιοχής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, lamianow.gr, καταστράφηκε το κτίριο των logistics. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά πιθανόν να ξεκίνησε από ένα φορτηγό, ενώ όπως λένε εργαζόμενοι στη ΒΙΠΕ ευτυχώς που η πυρκαγιά δεν έφτασε στις δεξαμενές πετρελαίου.

Στο θέμα της πυρκαγιάς αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως ανέφερε, «μετά την ενημέρωση που είχαμε και από τον ΕΟΔΥ, αυτό έγινε βέβαια την προηγούμενη εβδομάδα, την Παρασκευή, πήγαμε το Σάββατο στην επιχείρηση όταν ήταν εν ενεργεία.

Απλά η γραμμή παραγωγής η οποία έχει να κάνει με τα γεύματα για τα σχολεία, δεν λειτουργούσε γιατί τα Σαββατοκύριακα τα σχολεία δεν λειτουργούν.

Επομένως είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε έναν έλεγχο αρχές αυτής της εβδομάδας για να βλέπαμε και αυτή την πορεία, πώς εξελίσσεται, πώς λειτουργεί».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ο έλεγχος αυτός, θα γίνει, προφανώς καθ’ ολοκληρία δεν μπορεί να γίνει πια. Θα πάμε όμως, γιατί υπήρχαν κάποιες πληροφορίες που μας λένε ότι εν μέρει θα μπορούσε να ξαναλειτουργήσει. Θα πάμε να έχουμε και μια εικόνα και εμείς από την επιχείρηση, δηλαδή τι έχει καταστραφεί, τι έχει μείνει όρθιο και τι αν μπορεί να σωθεί κάτι και πού μπορούμε να εμπλακούμε και εμείς.

Επομένως έχουμε οργανώσει έναν επιτόπιο έλεγχο, ότι βέβαια μπορούμε να κάνουμε, όπως επίσης να πάμε και σε δύο σχολεία και σε μια άλλη επιχείρηση που κάνει κιμά, η οποία τροφοδοτούσε την επιχείρηση του κέτερινγκ. Έχουμε δηλαδή ακόμα πορεία για να έχουμε μια συνολική εικόνα».

Στο ερώτημα αν μπορεί να είναι μια τυχαία φωτιά, μια τυχαία πυρκαγιά, ο κ. Ζαμπέλας απάντησε: «Δεν μπορώ να το κρίνω αυτό. Νομίζω είναι πλέον στην αρμοδιότητα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Την άμεση εποπτεία για τα γεύματα και κάποιες αναλύσεις που έχουν δρομολογηθεί την έχει ο ΕΟΔΥ, έχει συλλέξει κάποια γεύματα που είχαν μείνει, τα έχει στείλει σε αναλύσεις, οπότε περιμένουμε και εμείς τα αποτελέσματα.

Απλά αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι είχαμε πάει πριν από περίπου ένα χρόνο να ελέγξουμε αυτή την εταιρεία, η οποία την είχαμε δει ότι είναι μια αξιοπρεπής εταιρεία. Είχαμε κάνει και κάποιες συστάσεις για το τι θα μπορούσε να βελτιώσει.

Σε μία κατεύθυνση προτείνεται να τηρούνται οι θερμοκρασίες και πολύ περισσότερο να ελέγχονται οι θερμοκρασίες όταν παραδίδονται τα γεύματα με thermobox στα σχολεία.

Αυτές ήταν οι συστάσεις δηλαδή που είχαμε πει, δεν ήταν δηλαδή μια εταιρεία, η εικόνα που είχαμε τότε τουλάχιστον, ότι είναι μια προβληματική. Τώρα βέβαια, από τότε μέχρι τώρα είναι ένας χρόνος».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ