Κρήτη: 45χρονος δολοφόνος και βιαστής στα δίχτυα της ΕΛΑΣ – Τον αναζητούσε 10 χρόνια η Interpol

Η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) συνέλαβε έναν 45χρονο δολοφόνο, βιαστή και διακινητή ναρκωτικών από την Αλβανία, τον οποίο αναζητούσε η Interpol για ανθρωποκτονία που διέπραξε στην χώρα αλλά για βιασμό που είχε διαπράξει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. Ηρακλείου, επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου στο δ.δ. Γαζίου Δήμου Μαλεβιζίου δράστης, διότι κατελήφθη να οδηγεί το υπ’ αριθ. ΥΤΚ-8700 Ι.Χ.Ε, ιδιοκτησίας SK TOURIST SERVICES, στερούμενος την κατά νόμο άδεια ικανότητας οδηγήσεως.

Κατά την σύλληψη του, ο άνδρας δήλωσε αρχικά ότι ονομάζεται LAZAJ ERMAL του PERPARIM, επιδεικνύοντας παράλληλα ταυτότητα, η οποία έφερε ενδείξεις πλαστότητας.

Κατά την προσαγωγή του στο Α.Τ. Μαλεβιζίου πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έρευνα, κατά την διάρκεια της οποίας, προέκυψε πως η πλαστότητα προαναφερόμενου εγγράφου, την οποία αποδέχθηκε στη συνέχεια και ο ίδιος, δηλώνοντας πως τα πραγματικά του στοιχεία.

Τον αναζητούσε η Interpol από το 2014

Έπειτα από την ταυτοποίηση των στοιχείων του και από αναζήτηση στην εφαρμογή SIS RECAST του POL, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης (υπ’ αριθ. A-4218/6-2015 από 01/06/2015 Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της INTERPOL Αλβανίας) για ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοφορία, για πράξεις που τέλεσε στις 25-11-2014 στην Αλβανία.

Από την συνεχιζόμενη προανάκριση και από αρχειακό έλεγχο στην εφαρμογή σύνθετη αναζήτηση σηματικών Αναφορών του POL, προέκυψαν σε βάρος του επιπλέον τα κάτωθι:

α) Την 26-05-2023 συνελήφθη από Αστυνομικούς της Υ.Α. Αγίου Νικολάου, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου για κατοχή και διακίνηση 10 γραμμαρίων κοκαΐνης, οπότε και έγινε έρευνα στην οικία του στην Τουρλωτή Σητείας με αρνητικό αποτέλεσμα.

β) Την 22-10-2023 σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από την Υ.Α. Αγίου Νικολάου για βιασμό σε βάρος 23χρονης ημεδαπής όπως προέκυψε και ταυτοποιήθηκε εκ των υστέρων.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ