Κοζάνη: Αγρότισσα καταγγέλλει αδιαφορία αστυνομικών – Πήγε να κάνει μήνυση για κλοπή και απειλές και την έστειλαν… στο λογιστήριο

Για αδιαφορία των αστυνομικών στους οποίους απευθύνθηκε κάνει λόγο μια 60χρονη από το Χρώμιο στην Κοζάνη. Η γυναίκα πήγε να καταγγείλει αλλεπάλληλες κλοπές στα χωράφια της και απειλές που έχει δεχτεί, αλλά όπως υποστηρίζει, από την Αστυνομία τής είπαν να πάει… στο λογιστήριο, χωρίς να την ακούσουν ή να της δώσουν οδηγίες.

Η γυναίκα, μην ξέροντας τι να κάνει, απευθύνθηκε στον ανιψιό της, ο οποίος φτάνοντας στο Αστυνομικό Τμήμα, ζήτησε εξηγήσεις για τη συμπεριφορά των αστυνομικών.

«Κινδυνεύει η ζωή μου»

Η ηλικιωμένη, πέρα από τις κλοπές, δήλωσε πως φοβάται για τη ζωή της, καθώς στο παρελθόν έχει δεχτεί επιθέσεις και ξυλοδαρμό, ακόμη και πυροβολισμούς.

«Ήρθε ένας άλλος αστυνομικός, δεν τον ξέρω, και μου λέει “είναι κοντά το χωριό σου και ήρθες να κάνεις μήνυση”. Του λέω εγώ  “η ΕΛ.ΑΣ γι’ αυτά δεν είναι;”  και μετά μου λέει “δεν θα ασχοληθούμε μαζί σας”. Του είπα “ήρθα για μήνυση για κλοπή”  και μου έδωσε ένα χαρτί να πάω στο λογιστήριο. Δεν μου είπαν τίποτα. Αν δεν επενέβαινε ο ανιψιός μου, δε θα έκαναν τίποτα. Η ζωή μου κινδυνεύει… Θα γίνω νεκρή. Άμα με δεις δεν έχω δόντια στο στόμα, μου έριξαν ξύλο. Με χτύπησε ένας, η γυναίκα του που είναι από την Αλβανία», είπε η ίδια μιλώντας στο MEGA.

«(…) Έρχονταν αυτοί και χτυπήσουν παράθυρα. Η Ασφάλεια δεν έκανε βαλλιστική πέρυσι που την πυροβολούσαν, εκκρεμεί μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας, που το έκαναν απειλή, και την έχουν στείλει στο νοσοκομείο με φωτογραφίες», λέει ο ανιψιός της.

«Το χωριό έχει 10 καθάρματα που καθορίζουν τις ζωές των άλλων»

«Αντιληφθήκαμε μέσα στις ημέρες των γιορτών ότι δημιουργείται πρόβλημα γιατί το έχουν κάνει 5 φορές το τελευταίο 2μηνο και δεν είναι ούτε ξένοι ούτε αλαργινοί. Κάνουν ζημιά, κλέβουν αυτά που είναι να κλέψουν αλλά σπάνε, σαν να σου λένε ‘σε σπάμε και σένα’, μήνυμα μεταφέρουν», τόνισε ο ανιψιός της ηλικιωμένης.

Περιγράφοντας το περιστατικό στο ΑΤ, αναφέρει:

«Καλεί (σ.σ. η ηλικιωμένη) τα όργανα του δασαρχείου να έρθουν να δουν τη ζημιά, ήρθαν τα είδαν, είχε προηγηθεί και άλλη καταγγελία στη δασάρχη. Πάμε στο ΑΤ, ήταν ένα νεαρό παιδί, αξιωματικός υπηρεσίας. Δεν πρόλαβα να κλείσω την πόρτα, βγαίνει έξω η θεία μου με ένα χαρτάκι το οποίο είχε πάνω έναν κωδικό για 100 ευρώ. Την ρώτησα τι έγινε, λέει θα πάμε στον λογιστή να κάνουμε μήνυση, έτσι μου είπε το παιδί, μου είπε δεν είστε για εδώ. Μπήκα, του είπα ήρθε εδώ να καταγγέλλει κλοπή, φθορά περιουσίας, ήταν ανένδοτος».

Όπως καταγγέλλει ο ανιψιός της ηλικιωμένης:

«Έχουμε 20 ζωοκτονίες σφαγμένα ζώα, πυροβολημένα. Το χωριό είναι 15 γέροντες και 10 καθάρματα. Αυτοί οι 10 με τον νόμο του ισχυρού, οι φεουδάρχες, οι τσιφλικάδες, αποφασίζουν τη ζωή του καθενός. Μέχρι πρότινος τον παππού μου τον κουμάνταραν και μερικούς άλλους γέρους. Εγώ αυτό δεν το δέχτηκα και άρχισαν να σκοτώνουν τα σκυλιά».

«Τα καλόπαιδα της Αστυνομίας, της είπαν κάτσε καλά εσύ, όλο προβλήματα δημιουργείς», σημειώνει για την αντιμετώπιση που είχε η ηλικιωμένη από τους αστυνομικούς.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η αγρότισσα αντιμετώπισε προβλήματα, αφού σύμφωνα με τον ανιψιό της:

«Έβγαλε όπλο ένας γιατί τον κατέστησε ύποπτο που σκότωσε το σκυλί και της βγάζει όπλο ‘πάρτε πίσω τις μηνύσεις, θα σε καθαρίσω’ της είπε».

«Η Αστυνομία ξέρει ότι θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα»

Από την πλευρά της, η Ανθούλα Ανάσογλου, ποινικολόγος που υπερασπίζεται την ηλικιωμένη, αναφέρει:

«Πρόκειται για μια ιστορία που πραγματικά είναι μια επιδερμική υπόθεση. Πρόκειται για ένα ευαίσθητο κομμάτι. Σε αυτό το ευαίσθητο κομμάτι που έχουν βγει όπλα, θα έπρεπε η Αστυνομία να είναι παρούσα».

«Η Αστυνομία ξέρει ότι θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και συμπεριφέρεται με αυτόν τον τυπολατρικό τρόπο», συμπληρώνει.

«Το τι έχει γίνει εκεί δεν το γνωρίζω. Μήπως πρέπει να επιληφθεί το δασαρχείο σε αυτήν την περίπτωση», λέει από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροείδακος.

«Από την στιγμή που πάρουν κλήση οι συνάδελφοί μου, είναι υποχρεωμένοι να πάνε εκεί να δουν απευθείας τι συμβαίνει, αν ευσταθεί η καταγγελία. (…) Μου φαίνεται περίεργο να ξέρει η Αστυνομία και να μην έχει λάβει μέριμνα».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του MEGA:

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ