Κηφισιά: Πραγματογνωμοσύνη διέταξε ο εισαγγελέας για το σοβαρό ατύχημα με την πτώση καγκελόπορτας – Το χρονικό

Την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης διέταξε ο εισαγγελέας, προκειμένου να διερευνηθεί πώς έγινε το σοβαρό ατύχημα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, όπου έπεσε η μεταλλική εξωτερική πόρτα και καταπλάκωσε 3 μαθητές, εκ των οποίων ο ένας, ηλικίας 9 ετών, τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας διέταξε να γίνει πραγματογνωμοσύνη στο σημείο, για να αποσαφηνιστεί πώς ακριβώς έγινε το σοβαρό ατύχημα, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (21/05). Για το περιστατικό οι Αρχές προχώρησαν σε 3 συλλήψεις. Πρόκειται για έναν πατέρα και τα δύο παιδιά του, που πραγματοποίησαν τις εργασίες στο σχολείο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, παρότι οι δάσκαλοι είχαν πει να πραγματοποιηθούν οι σχετικές εργασίες για την καγκελόπορτα του σχολείου, όταν αποχωρήσουν τα παιδιά από την σχολική μονάδα, οι εργάτες φέρεται να διαβεβαίωσαν πως είναι ασφαλές γιατί είναι σε εξωτερικό χώρο και φέρεται να ανέφεραν ότι δεν θα χρειαστεί να γίνουν εργασίες για να φτιάξουν την πόρτα, καθώς είναι έτοιμη, παρά μόνο ότι θα την τοποθετήσουν στα ροδάκια.

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, σύμφωνα με πηγές από τον δήμο Κηφισιάς, ο εργολάβος είχε ζητήσει η πόρτα να παραμείνει κλειστή και να μην την πειράξει κανείς, καθώς δεν είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες. Βέβαια, η οδηγία του εργολάβου προκαλεί εντύπωση, καθώς πρόκειται για δημοτικό σχολείο, όπου κινούνται παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. «Από την άλλη πλευρά, από τον Σύλλογο Γονέων με ενημέρωσαν ότι τους είχαν παραδοθεί κανονικά τα κλειδιά (σ.σ. της πόρτας), και δεν είχαν κάποια σχετική ενημέρωση για τα όσα φέρεται να είπε ο εργολάβος. Και εμείς από την πλευρά μας, προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη» εξήγησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Κηφισιάς, Γιάννης Παντελεάκης.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν, είναι γιατί οι εργασίες τελικά έγιναν ενώ τα παιδιά βρίσκονταν στον χώρο, καθώς και εάν βρισκόταν κάποιος αρμόδιος από το σχολείο για να τα κατευθύνει να μην χρησιμοποιήσουν την εν λόγω πόρτα, εφόσον φέρεται να είχε δοθεί η οδηγία από τον εργολάβο να παραμείνει κλειστή, όπως φέρεται να υποστηρίζει ο ίδιος.

Τι λένε οι γονείς

Πριν από ένα μήνα στη σχολική επιτροπή εγκρίθηκε στο να αλλαχτεί η συγκεκριμένη καγκελόπορτα η οποία αποτελούσε απειλή για τα παιδιά, έχει ξαναπέσει, αλλάχτηκε σήμερα εν ώρα μαθήματος δεν ξέρουμε με την άδεια ποιου», τονίζει μέλος ΔΣ ένωσης γονέων Κηφισιάς στην ΕΡΤ.

Παράλληλα, σε βίντεο ντοκουμέντο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, μέσα από σχολική αίθουσα του δημοτικού, τον περασμένο Φεβρουάριο, φαίνεται η ψευδοροφή έτοιμη να πέσει.

«Είναι τραγικό εν ώρα σχολικών ωρών να γίνονται τέτοιες εργασίες στο σχολικό κτίριο και φαίνεται ότι το έργο το έχουν παραδώσει πολύ πρόχειρα», είπε μητέρα μαθήτριας στο Mega.

Από την πλευρά του, πατέρας μίας μαθήτριας, ανέφερε πως «αυτός που αναλαμβάνει να κάνει αυτό το έργο θα πρέπει να είναι 100% για να αναλάβει να το κάνει».

Η μητέρα μιας μαθήτριας που προσπάθησε να σηκώσει την πόρτα για να απεγκλωβίσει τον μαθητή, μίλησε στο Star, και είπε: «Έτρεξα εγώ και κάποια άλλη μαμά σηκώσαμε την πόρτα, το παιδί είχε τις αισθήσεις του, πόναγε φυσικά και πόναγε η πόρτα ήταν τεράστια δύο μέτρα σχεδόν και πολύ βαριά. Καταλαβαίνετε τι επικράτησε, κλαίγανε, τρομάξανε».

Παράλληλα, αυτόπτης μάρτυς που μίλησε στο Mega, επεσήμανε: «Χτυπάει το κουδούνι, έρχεται ένας κύριος να ανοίξει την πόρτα, τα παιδάκια όπως πάντα μπροστά στην πόρτα για να βγουν έξω. Έτσι όπως την ανοίγει η πόρτα έφυγε κατευθείαν σαν να μην είχε ποτέ κουμπωθεί σωστά – τοποθετηθεί σωστά. Έφυγε προς το κάτω, είναι και λίγο κατηφορικό το σημείο, όρθια, σύρθηκε και έπεσε από την πλευρά που βγαίνανε τα παιδιά. Όλα τα παιδάκια προλάβανε και φύγανε και το συγκεκριμένο δεν πρόλαβε και το καταπλάκωσε. Η πόρτα ήταν καινούργια τοποθετήθηκε σήμερα και έμαθα ότι τοποθετήθηκε και εντός σχολικών ωρών, την τρίτη ώρα. Προφανώς δεν έγινε σωστή δουλειά και προφανώς δεν έλεγξε και κανείς αυτή τη δουλειά. Δεν μπήκε κανείς στη διαδικασία να την ανοίξει».

Τι λέει ο αντιδήμαρχος παιδείας Κηφισιάς στο enikos.gr

Νωρίτερα, στο enikos.gr μίλησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Κηφισιάς, Γιάννης Παντελεάκης, ο οποίος αρχικά ανέφερε πως η κατάσταση υγείας του 9χρονου που νοσηλεύεται στο Παίδων Πεντέλης, είναι καλή, έχει πλήρη επικοινωνία με το περιβάλλον, και αναμένεται η επίσημη ενημέρωση από το νοσηλευτικό προσωπικό. «Όλα δείχνουν ότι είναι καλά, πονάει στην πλάτη του και στο κεφάλι, αλλά είναι μια χαρά, συζητάει. Οι γονείς είναι σχετικά ψύχραιμοι μες την αγωνία και την ανησυχία τους, και περιμένουν να ενημερωθούν επίσημα από τους γιατρούς. Δεν πρόκειται να φύγω από δίπλα τους, μέχρι να βεβαιωθώ ότι όλα είναι καλά».

Σχετικά με το περιστατικό που συνέβη στο σχολείο που φοιτούν οι μικροί μαθητές, ο κ. Παντελεάκης επεσήμανε πως σήμερα ο Δήμος προέβη στην αντικατάσταση της εξωτερικής πόρτας του σχολείου, καθώς, αν και είχαν γίνει εργασίες από την προηγούμενη διοίκηση, δεν ήταν αρκετές ώστε λυθεί το πρόβλημα και να μην υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των παιδιών.

«Γινόντουσαν συνέχεια κάποια μερεμέτια αλλά ουσιαστικά το ζήτημα δεν λυνόταν. Για αυτόν τον λόγο, αποφασίσαμε να αλλάξουμε εντελώς την πόρτα. Οι εργασίες έγιναν σήμερα το πρωί, σε ώρα μη προσέλευσης των μαθητών, ήταν ήδη μέσα για μάθημα. Πρόκειται για την εξωτερική πόρτα του σχολείου, η οποία χρησιμοποιείται όταν χρειάζεται να μπει κάποιο όχημα στον χώρο του σχολείου».

Δήμος Κηφισιάς: Έρευνα για την πτώση της καγκελόπορτας στο σχολείο – Προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σύμβασης με τον εργολάβο

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Κηφισιάς, με αφορμή το σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (21/05) στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής.

«Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

Πηγή: ΕΡΤ
Πηγή: ΕΡΤ

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ