Κηφισιά: Η τσάντα έσωσε το 9χρονο αγοράκι που καταπλακώθηκε από την καγκελόπορτα του σχολείου – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Αναστάτωση επικρατεί από χθες (21/05) στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, έπειτα από το σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε, όταν η μεταλλική εξωτερική πόρτα καταπλάκωσε έναν 9χρονο μαθητή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, όπου νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, το 9χρονο αγοράκι φαίνεται πως στάθηκε τυχερό στην ατυχία του όταν έπεσε πάνω του η πόρτα, που ζυγίζει περίπου 150 κιλά, καθώς γλίτωσε τα χειρότερα επειδή είχε στην πλάτη την τσάντα του. Ο μικρός μαθητής, είναι καλά στην υγεία του, και αναμένεται να πάρει σήμερα εξιτήριο.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Ο ανήλικος Μ. Θ., (γεν. 2015), διακομίσθηκε μέσω ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών 21.05.2024 και ώρα 14:10 λόγω αναφερόμενης καταπλάκωσης από μεταλλική πόρτα.

Κατά την κλινική εξέταση είχε πλήρη επικοινωνία, πλήρη κινητικότητα και αισθητικότητα και ήταν αιμοδυναμικά σταθερός.

Έγιναν οι απαραίτητες κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις και παραμένει εκτός κινδύνου νοσηλευόμενος στη Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης για περαιτέρω παρακολούθηση και έλεγχο».

Οι δάσκαλοι πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Κηφισιάς, ενώ σήμερα λίγα παιδιά προσήλθαν για μάθημα στο συγκεκριμένο σχολείο. Ταυτόχρονα, η διεύθυνση του σχολείου τοποθέτησε κορδέλες στο σημείο για να μην πλησιάζουν οι μαθητές.

«Είναι επαναλαμβανόμενα αυτά τα λάθη και κάθε φορά ζητάμε πιστοποίηση του έργου και ποιος επιβλέπει το έργο» δήλωσε η Νίκη Χατζηιωάννου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. «Να πάρει κάποιος την ευθύνη. Δεν γίνεται να αναλαμβάνει την ευθύνη ο διευθυντής που του παραδίδουν τα κλειδιά» πρόσθεσε η εκπρόσωπος των γονέων λέγοντας ότι δεν γίνεται να φοβούνται για την ασφάλεια των παιδιών τους, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι γονείς, το κτίριο που στεγάζεται το σχολείο είναι παλιό, με κακοτεχνίες και πολλά προβλήματα.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ