Κηφισιά: Γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν καταγγείλει από τον Φεβρουάριο, «επικίνδυνες κτιριακές βλάβες» στο 3ο Δημοτικό Σχολείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Κηφισιάς, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, για τις επικίνδυνες -όπως καταγγέλλουν γονείς και εκπαιδευτικοί- κτιριακές υποδομές, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, όπου χθες (21/05), έπεσε η μεταλλική εξωτερική πόρτα και καταπλάκωσε έναν 9χρονο μαθητή, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Το 9χρονο αγοράκι, είναι καλά στην υγεία του και δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, ωστόσο βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να λάβει εξιτήριο.

«Δεν ειπώθηκε κάτι, ότι δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί η πόρτα του σχολείου, επομένως το πρόγραμμα κύλισε κανονικά. Τα παιδιά, στις 13:15 βγήκαν από την είσοδο, η συνάδελφος άνοιξε την πόρτα, και σε κλάσματα δευτερολέπτου έπεσε πάνω στο παιδί. Ο εργολάβος, παρέδωσε τα κλειδιά στην υποδιευθύντρια, χωρίς να ενημερώσει ότι δε πρέπει να λειτουργήσει η πόρτα» αναφέρει μία εκπαιδευτικός του 3ου Δημοτικού Σχολείου στο OPEN, η οποία προσθέτει ότι:

«Η παλιά πόρτα γενικά είχε πρόβλημα. Ξέραμε ότι θα γίνουν εργασίες, νομίζω ο εργολάβος δούλεψε γύρω στις 11:00. Από την πλευρά του σχολείου είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας».

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός επισημαίνει πως το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς έχει πολλά κτιριακά προβλήματα, τονίζοντας πως «είχαμε παρόμοιο επεισόδιο τον Οκτώβριο». Μάλιστα, σύμφωνα με το OPEN, στις 18 Φεβρουαρίου είχε υποβληθεί καταγγελία μέσω επιστολής από τον Σύλλογο Γονέων προς τον δήμο Κηφισιάς, για «άμεση αποκατάσταση επικίνδυνων κτιριακών βλαβών».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος των γονέων, ανέφερε «δυστυχώς πολλά επικίνδυνα περιστατικά έχουν συμβεί. Κάθε φορά που σημειώνεται κάτι τέτοιο, ψάχνουμε να αναζητήσουμε ποιον να κατηγορήσουμε για να αναλάβει την ευθύνη και να τιμωρηθεί. Το θέμα είναι τι κάνουμε για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Για να γίνουν εργασίες εν ώρα μαθήματος κάποιος έδωσε την άδεια. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, οι γονείς είναι σε επαγρύπνηση. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει σε προτεραιότητα η παιδεία και η ασφάλεια των σχολείων».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ