Κατάφερε να χάσει 63 κιλά σε 2 χρόνια χωρίς να στερηθεί τα αγαπημένα της φαγητά – «Αυτός ήταν ο παράγοντας που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή»

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να περιορίσετε τους υδατάνθρακες ή να παραλείψετε το αγαπημένο σας επιδόρπιο για να χάσετε βάρος. Η Andrea Pence, μια 38χρονη μητέρα δύο παιδιών, αποκάλυψε ότι έχασε 63 κιλά σε 2 χρόνια χωρίς να περιορίσει τα αγαπημένα της φαγητά. Αυτό το κατάφερε τρώγοντας περισσότερη πρωτεΐνη και παρακολουθώντας τα γεύματά της.

Στις αρχές του καλοκαιριού του 2022, η Andrea Pence αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για μια αλλαγή. Η κάτοικος του Τενεσί συνειδητοποίησε ότι η ρουτίνα της την έκανε να νιώθει συνεχώς κουρασμένη, να έχει πόνους στις αρθρώσεις και να δυσκολεύεται να παραμείνει δραστήρια. «Ήμουν συνέχεια κουρασμένη. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο εξαντλημένη ήμουν, πόσο καταπονημένη. Είχα πόνους στα γόνατα και στην πλάτη μου, με έπιανε δύσπνοια απλά περπατώντας», είπε σε συνέντευξη που συντονίστηκε από την εφαρμογή υγείας MyFitnessPal.

Η Pence είπε ότι ο αρχικός της στόχος ήταν να χάσει περίπου 40 κιλά. Συνολικά έχασε 63 κιλά, ενώ αντιμετώπισε την υπνική άπνοια και αύξησε την ενέργειά της αρκετά ώστε να ασκείται καθημερινά. Είπε ότι το να είναι πιο προσεκτική με τις θερμίδες την βοήθησε πολύ, αλλά ο παράγοντας που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή ήταν η ενσωμάτωση περισσότερης πρωτεΐνης στη διατροφή της. Αυτή η αλλαγή την βοήθησε να νιώθει χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορεί ακόμα να τρώει τα αγαπημένα της φαγητά, απλά με μέτρο.

Πώς η πρωτεΐνη σας βοηθάει να χάσετε βάρος

Η Sarah Pence ανακάλυψε ότι το μυστικό της επιτυχημένης απώλειας βάρους ήταν η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης. Η παρακολούθηση των γευμάτων της την βοήθησε να συνειδητοποιήσει πως δεν έπαιρνε αρκετή πρωτεΐνη και υποτιμούσε πόσο σημαντικό είναι αυτό το θρεπτικό συστατικό για τον έλεγχο της όρεξης σε μια δίαιτα απώλειας βάρους.

«Έχω εγκαταλείψει διάφορες προσπάθειες απώλειας βάρους στο παρελθόν επειδή ήταν πολύ απογοητευτικές. Δεν βλέπεις αποτελέσματα και πεινάς όλη την ώρα», είπε. «Η πρωτεΐνη ήταν απολύτως, 100% ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα. Αν αυξήσετε την πρωτεΐνη, θα χορτάσετε».

Τώρα, προσπαθεί να καταναλώνει περίπου 100 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα (εντός του εύρους που συνιστούν οι διαιτολόγοι, περίπου 0,7 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα). Η Pence ανέφερε ότι συνήθως τρώει γιαούρτι γιαούρτι με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη για πρωινό. Προτιμά επίσης εκδοχές φαγητών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Ωστόσο, η Pence υποστηρίζει ότι αξίζει να φάτε λίγο παγωτό αντί να προσπαθήσετε να το κάνετε υγιεινό όσον αφορά τα επιδόρπια και τα σνακ. «Μερικές φορές δεν υπάρχει υποκατάστατο χαμηλότερης θερμιδικής αξίας, και δεν πειράζει ούτε αυτό», είπε.

Δεν χρειάζεται να αποκλείσετε τα αγαπημένα σας φαγητά για να χάσετε βάρος

Η Pence ανέφερε ότι δεν απέκλεισε καμία ομάδα τροφίμων από τη διατροφή της. «Αυτό που με βοήθησε να το διατηρήσω μακροπρόθεσμα είναι ότι δεν έκοψα τίποτα από αυτά που ήθελα», είπε.

Είναι αλήθεια: Οι διαιτολόγοι έχουν πει προηγουμένως ότι δεν είναι απαραίτητο να ακολουθείτε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα απώλειας βάρους, όπως μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες ή διαλειμματική νηστεία. «Η κουλτούρα της δίαιτας κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι πρέπει να τρώνε για παράδειγμα σαλάτα με άψητο κοτόπουλο κάθε μέρα, και αυτό είναι όλο κι όλο που μπορούν να φάνε», είπε.

Η Pence είπε ότι είχε προσπαθήσει να χάσει βάρος στο παρελθόν τρώγοντας “υγιεινά” φαγητά, όπως γιαούρτι με φρούτα και granola, αλλά αργότερα συνειδητοποίησε ότι είχαν περισσότερες θερμίδες από ό,τι περίμενε. Το να είναι προσεκτική με τις συνολικές θερμίδες και βρίσκοντας τρόπους για να εντάξει περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή της, ήταν δύο βήματα που βοήθησαν την Pence να απολαμβάνει το φαγητό της και να πετύχει τους στόχους της. «Αν θέλω ένα cheeseburger, θα φάω ένα cheeseburger», είπε η ίδια.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ