Κασιδιάρης: Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας τον αθώωσε για δημόσια υποκίνηση βίας και διασπορά ψευδών ειδήσεων

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας έκρινε αθώο έκρινε τον Ηλία Κασιδιάρη για τις πράξεις της δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους δημόσια και μέσω του διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση και της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση.

Η δίκη του καταδικασμένου για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» έγινε σήμερα το πρωί (Τρίτη, 21/5) στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον χρυσαυγίτη, με ανάλογη πρόταση εισαγγελέα της έδρας, θεωρώντας ότι υπήρχε έκφραση γνώμης – άποψης που δεν υπερέβη το όριο της νομιμότητας.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το δικαστήριο δέχτηκε, επίσης, ότι δεν υπήρχε διασπορά ψευδών ειδήσεων, γιατί το συγκεκριμένο διάστημα υπήρχε μεταναστευτικό ρεύμα.

Η συνήγορος του Κασιδιάρη, Βασιλική Πανταζή, τόνισε στην αγόρευσή της ότι «πρόκειται κατά κόρον για πολιτικές αναφορές που χρησιμοποιούνταν από τον πολιτικό κόσμο της χώρας και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσαν δημόσιες προτροπές».

Σημειώνεται ότι ο Κασιδιάρης δεν ήταν παρών στη δίκη, λόγω της απεργίας των υπαλλήλων στην εξωτερική φρουρά, ενώ εκκρεμεί η αίτηση αποφυλάκισής του, που κατατέθηκε στα τέλη Απριλίου.

Η δίκη προερχόταν από αναβολή τον περασμένο Μάρτιο.

Σε δήλωσή της, η δικηγόρος του Κασιδιάρη αναφέρει: «Ομόφωνα αθώο και με σύμφωνη Εισαγγελική πρόταση, έκρινε  σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, τον Ηλία Κασιδιάρη για τα αδικήματα της δημόσιας υποκίνησης σε πράξεις βίας και ρητορικής μίσους και τη διάδοση ψευδών ειδήσεων. Το κατηγορητήριο αφορούσε ομιλίες του το 2021, και ειδικότερα τις φράσεις “συντριβή του πολιτικού κατεστημένου” και το “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ