Ηράκλειο: «Χαίρομαι που μου πήραν DNA» – Τι υποστηρίζει ο 39χρονος που συνελήφθη για δολοφονία κτηνοτρόφου πριν από 17 χρόνια

Αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση δολοφονίας του κτηνοτρόφου, Κώστα Κουνάλη, ο 39χρονος που συνελήφθη πριν από μερικά 24ωρα για το έγκλημα που έγινε πριν από 17 χρόνια στο Καστέλλι, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, με βάση ένταλμα που εξέδωσε η ανακρίτρια Ηρακλείου, για την ανθρωποκτονία του 69χρονου κτηνοτρόφου, που είχε διαπραχθεί στις 13/11/2007.

Σύμφωνα με το cretalive, το κρίσιμο αποτύπωμα που οδήγησε στην έκδοση εντάλματος και στην σύλληψη του 39χρονου είχε εντοπιστεί στο κάθετο πλαίσιο μίας από τις δύο πόρτες εισόδου της αγροικίας του θύματος, με φορά δακτύλου από έξω προς τα μέσα. Ο 39χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος την περίοδο εκείνη δεν ήταν ούτε  22 ετών, ισχυρίζεται ότι ούτε καν έχει πάει στο μέρος αυτό.

Αιτιολογεί την ύπαρξη του αποτυπώματος λόγω της δουλειάς του πατέρα του, ο οποίος κατασκεύαζε αλουμίνια, είχε συνεργασία με μέλη της οικογένειας Κουνάλη και είχε τοποθετήσει μία πόρτα στην αγροικία, στην κατασκευή της οποίας είχε συνδράμει ο γιος του, ο οποίος είχε απολυθεί πρόσφατα από τον στρατό. Την επίμαχη πόρτα την είχε τοποθετήσει ο πατέρας του 39χρονου με την συνδρομή στενού συγγενικού προσώπου του θύματος, όπως ισχυρίζεται.

Ο ίδιος πάντως εμφανίζεται βέβαιος ότι τα αποτελέσματα του DNA σε σχέση με το γενετικό υλικό που είχε ανιχνευθεί στα νύχια του δολοφονημένου κτηνοτρόφου θα είναι αρνητικά, δηλαδή δεν θα υπάρξει ταύτιση των δειγμάτων.

Την ίδια ώρα η οικογένεια Κουνάλη, αν και φορτισμένη συναισθηματικά με τις εξελίξεις, τηρεί στάση αναμονής μέχρι να πάρει στα χέρια της επίσημες και τεκμηριωμένες απαντήσεις.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ