Ιωάννινα: Στο χειρουργείο ο 12χρονος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθητή του

Σε χειρουργική επέμβαση υποβάλλεται σήμερα ο 12χρονος, ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από 14χρονο συμμαθητή του στο Γυμνάσιο όπου φοιτούν, στα Ιωάννινα. Ο 12χρονος υπέστη διπλό κάταγμα στη γνάθο, λόγω των χτυπημάτων που δέχθηκε από τον συμμαθητή του.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται κατεπείγουσα ΕΔΕ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες για το συμβάν στους καθηγητές και την διεύθυνση του σχολείου, ενώ αναμένεται άμεσα να συνεδριάσει ο σύλλογος των καθηγητών για να αποφασίσει την ποινή που θα επιβληθεί στον 14χρονο. Η ποινή αυτή μπορεί να κυμαίνεται από ολιγοήμερη αποβολή του από το σχολείο έως και την οριστική απομάκρυνσή του απ’ αυτό, με αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε εξέλιξη βρίσκεται και το ποινικό μέρος της υπόθεσης, μετά την μήνυση που κατέθεσε ο πατέρας, με τον διευθυντή του σχολείου να αντιμετωπίζει την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Κατηγορούμενοι για το ίδιο αδίκημα είναι και οι γονείς του 14χρονου, ενώ ο ίδιος αντιμετωπίζει την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Όλοι συνελήφθησαν χθες και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ