Ίλιον: Βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή που η μητέρα αρπάζει τα παιδιά της από δομή – «Είναι εκτός Αθήνας», λέει η γιαγιά τους

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές, έπειτα από την ανακοίνωση που εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού», για την αρπαγή τεσσάρων ανηλίκων στο Ίλιον, από χώρο παιδικής προστασίας.

Ο Γιώργος, ο Οδυσσέας, ο Μιχάλης και ο Κωνσταντίνος είναι τα τέσσερα ανήλικα αδέλφια που άρπαξε η μητέρα τους, μέρα μεσημέρι, από τον χώρο προστασίας ανηλίκων στο Ίλιον. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να τους εντοπίσουν, ενώ με εντολή εισαγγελέα εκδόθηκε Αmper Alert.

Ένα βίντεο ντοκουμέντο δημοσίευσε ο ΑΝΤ1 από τη στιγμή που η μητέρα τεσσάρων παιδιών, των οποίων η επιμέλεια, της είχε αφαιρεθεί, μπαίνει στον χώρο παιδικής προστασίας στο Ίλιον Αττικής, όπου διέμεναν τα παιδιά, τα αρπάζει και φεύγει.

Τι λέει η γιαγιά των παιδιών

Από την πλευρά της, η γιαγιά των ανηλίκων μίλησε στο Star και δήλωσε πως η μητέρα «ήθελε τα παιδιά της πίσω». «Εγώ τσακώθηκα με την κόρη μου, “Γιατί το έκανες αυτό το θέμα; Δεν ήθελα να πάρεις τα παιδιά σου έτσι”. Και λέει: “Δεν έχω άλλη λύση να πάρω τα παιδιά, δεν ξέρω πώς μου ήρθε μαμά αλλά τα παιδιά μου τα αγαπάω, τα θέλω”».

Τα παιδιά, πάντως, φέρονται να βρίσκονται σε ασφαλές μέρος, σύμφωνα με τη γιαγιά τους. «Είναι εκτός Αθήνας, αλλά εντός Ελλάδας» αποκάλυψε.

Σημειώνεται πως από το 2022 τα παιδιά είχαν απομακρυνθεί από το οικογενειακό περιβάλλον με εισαγγελική παραγγελία, ενώ η μητέρα και τότε τα είχε αρπάξει από το νοσοκομείο Παίδων όπου είχαν οδηγηθεί.

«Με μαφιόζικο τρόπο η αρπαγή των παιδιών»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστα Γιαννόπουλο, ο οποίος μίλησε στο enikos.gr, η αρπαγή των τεσσάρων ανήλικων έγινε με «μαφιόζικο τρόπο» από τη μητέρα τους. «Πρόκειται για παιδιά που βίωναν φρικτές και επικίνδυνες καταστάσεις εκεί που ζούσαν, και για αυτό απομακρύνθηκαν με εντολή εισαγγελέα και φιλοξενούνταν στον χώρο παιδικής προστασίας. Εκεί, τα επισκέφθηκε η μητέρα, καθώς έχει αυτό το δικαίωμα, με προγραμματισμένο ραντεβού, και απείλησε τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο με ένα αιχμηρό αντικείμενο».

Οι λεπτομέρειες για το περιστατικό είναι σοκαριστικές, καθώς η μητέρα των 4 παιδιών, ανέφερε στους ανθρώπους του χώρου παιδικής προστασίας πως έχει συνεργάτες εκεί γύρω και θα τους πυροβολήσουν. «Τα πήρε με μαφιόζικο τρόπο τα παιδιά. Δεν έχουμε καμία πληροφορία και αγνοείται η τύχη τους. Πρόκειται για οικογένεια Ρομά» καταλήγει ο κ. Γιαννόπουλος.

Το Amber Alert

Σημειώνεται πως πρόκειται για τους ανήλικους Μιχάλη Άρμπι, 6 ετών, Οδυσσέα Άρμπι, 4 ετών, Γιώργο Άρμπι, 2 ετών και Κωνσταντίνο Άρμπι, 3 ετών.

Ο Μιχάλης Άρμπι, 6 ετών έχει καστανά μάτια και μαύρα μαλλιά, φορούσε μαύρο τζιν και άσπρη μπλούζα. Έχει ύψος 1,10.

Ο Οδυσσέας Άρμπι, 4 ετών έχει καστανά μάτια και καστανά μαλλιά. Φορούσε μαύρο παντελόνι φόρμας και μπλούζα κίτρινο με γκρι. Έχει ύψος ένα μέτρο.

Ο Γιώργος Άρμπι, 2 ετών έχει μαύρα μάτια και μαύρα μαλλιά, φορούσε μπλε σκούρο παντελόνι και μπλούζα κίτρινη. Έχει ύψος ένα μέτρο περίπου.

Ο Κωνσταντίνος Άρμπι, 3 ετών μαύρα μάτια και μαύρα μαλλιά, φορούσε μπλε τζιν παντελόνι, γκρι μπλούζα και έχει ύψος ένα μέτρο.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app όπου υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ