Ηλεία: Επί 7 ώρες το Κέντρο Υγείας Βάρδας δεχόταν πολίτες με έντονα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης – «Όλοι έφαγαν βραστό κρέας»

Σε εφιάλτη μετατράπηκε το πανηγύρι του χωριού της Βουπρασίας, στην Ηλεία, για 37 κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι κατέληξαν στο Κέντρο Υγείας στη Βάρδα, με έντονα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, έχοντας καταναλώσει το ίδιο φαγητό, βραστό κρέας και γλυκά.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Ανυποψίαστοι οι κάτοικοι της περιοχής, για ακόμη μία χρονιά συμμετείχαν στους εορτασμούς του Αγίου Γεωργίου, στο πανηγύρι που στήθηκε έξω από την εκκλησία του χωριού. Λίγες ώρες αργότερα, πολίτες κάθε ηλικίας, από 15 έως και 90 ετών επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας με έντονους πόνους ζητώντας τις πρώτες βοήθειες. Ωστόσο, δεν χρειάστηκε κανένας να διακομιστεί σε νοσοκομείο, αν και ορισμένοι ασθενείς αναγκάστηκαν να νοσηλευτούν ακόμη και σε γραφεία.

«Από τη 13:00 το μεσημέρι έως και τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα (06/05), δεχόμασταν κόσμο, εμείς κάναμε ό,τι χρειαζόταν. Όλοι είχαν καταναλώσει τα ίδια είδη τροφής, κρέας και γλυκά. Στην εκκλησιαστική λιτανεία ήταν περίπου 200 άτομα, αλλά εδώ ήρθαν συνολικά 37» αναφέρει στο enikos.gr ο αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σταύρος Λεβέντης.

«Τους νοσηλεύσαμε ακόμη και μέσα σε γραφεία»

Και στους 37 ασθενείς χορηγήθηκαν τα κατάλληλα φάρμακα και οροί και πλέον είναι καλά στην υγεία τους. «Έτυχε να έχουμε και 9 άτομα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης ταυτόχρονα, αλλά ανάκαμψαν όλοι σύντομα. Οι περισσότεροι ήταν πάνω από 50 χρονών και ο μεγαλύτερος 90. Τους νοσηλεύσαμε ακόμη και μέσα στα γραφεία» τονίζει ο κ. Λεβέντης και προσθέτει πως:

«Οι περισσότεροι ήρθαν συνοδευόμενοι από συγγενείς. Κάποιοι είχαν καταναλώσει φαγητό που είχε αλλοιωθεί, και ήταν έπειτα από την πρωινή λειτουργία, με προσφορά φαγητών και γλυκών από τον κόσμο».

Αρχικά οδηγήθηκαν στο Κέντρο Υγείας, δύο νέα παιδιά, ηλικίας 15 και 16 ετών συνοδευόμενα από την μητέρα τους. «Στην αρχή πιστέψαμε πως ήταν γαστρεντερίτιδα, αλλά αργότερα ήρθαν κι άλλα άτομα. Όλοι έφαγαν βραστό κρέας, μάλλον προβατίνα, όπως γίνεται κλασσικά στα πανηγύρια. Όλοι έφαγαν βραστό κρέας, πιθανότατα προβατίνα. Ή το έβρασαν σε καζάνι που δεν το καθάρισαν σωστά, ή το έβρασαν νωρίτερα και χάλασε λόγω θερμοκρασιών. Στο νοσοκομείο εφημέρευαν 2 γιατροί και μία νοσηλεύτρια, το Κέντρο Υγείας ανταπεξήλθε και με το παραπάνω σε αυτό που έτυχε» αναφέρει στο enikos.gr κάτοικος της περιοχής.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ