Ιφιγένεια Αστεριάδη: Πέθανε η ηθοποιός σε ηλικία 57 ετών

Σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή Ιφιγένεια Αστεριάδη, με τη δυσάρεστη είδηση να γίνεται γνωστή μέσα από την ανάρτηση του σκηνοθέτη, Γιάννη Κακλέα στο Facebook.

Η ταλαντούχα ηθοποιός, έδωσε μια σύντομη και γενναία μάχη με τον καρκίνο, η υγεία της επιδεινώθηκε όμως, με αποτέλεσμα να φύγει σε πολύ νέα από τη ζωή. 

Η τελευταία εμφάνιση της ηθοποιού ήταν στην παράσταση «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» που ανέβηκε για τρεις σεζόν (2021-2024) στο θέατρο «Γκλόρια» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα. Η παράσταση με πρωταγωνιστή τον Πάνο Βλάχο ολοκλήρωσε τον κύκλο της, πριν από λίγες μέρες, την Κυριακή των Βαΐων.

Και ο Σπύρος Μπιμπίλας προχώρησε σε ανάρτηση για τον θάνατο της Ιφιγένειας Αστεριάδη.

«Αυτό κι αν είναι θλιβερό νέο έφυγε από κοντά μας ένα πανέμορφο γλυκύτατο πλάσμα, μία σημαντικότατη ηθοποιός μία αγαπημένη μας φίλη, μία γλυκιά ύπαρξη που δύσκολα θα ξαναγεννηθεί τέτοια… Η αγαπημένη μας Ιφιγένεια Αστεριάδη με την οποία τόσα πολλά μας έχουν συνδέσει με τις παραστάσεις που παίξαμε μαζί, βασικό στέλεχος της ομάδας “Θέαμα” του Γιάννη Κακλέα που μαζί περάσαμε τόσες συγκινήσεις, χαρές και πίκρες…Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το αναπάντεχο κακό κι ο πόνος μας μεγάλος… Γλυκό μου κοριτσάκι που με άκουγες τόσες φορές να σου λέω τα μυστικά μου….Καλό ταξίδι…Φεύγεις τόσο άκαιρα και άδικα. Η φώτο από την ιστορική παράσταση του ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΥ ” Καπέλο από ψάθα Ιταλίας”» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ποια ήταν η Ιφιγένεια Αστεριάδη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967, ήταν κόρη του ηθοποιού του θεάτρου Τέχνης Δημήτρη Αστεριάδη. Αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης και ήταν βασικό στέλεχος του «Τεχνοχώρου» του Γιάννη Κακλέα.

Για εννέα χρόνια πρωταγωνίστησε σε περίπου 25 παραστάσεις όπως Τα «κόμικς, «Η μεγάλη μαγεία», «Στο βάθος κτήνος», «Κρίμα που είναι πόρνη» κ.ά.

Με τον Γιάννη Κακλέα συνεργάστηκε σαν ηθοποιός και σε επόμενες δουλειές του, κάνοντας ιδιαίτερη επιτυχία στο «Σφαίρες πάνω από το Μπρόντγουεϊ». Πήρε μέρος σε μεγάλες επιτυχίες όπως «Λυσιστράτη», «Συρανό», «Το ημέρωμα της στρίγγλας”.

 διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ