Η Νο1 συνήθεια που μπορεί να καταστρέψει τον ύπνο σας και να εμποδίσει την απώλεια βάρους, σύμφωνα με ειδικούς

Μια κοινή συνήθεια πολλών ανθρώπων πριν από τον ύπνο, μπορεί να προκαλέσει κόπωση και αίσθημα πείνας την επόμενη μέρα. Οι ειδικοί αναλύουν την επιστήμη πίσω από αυτό το λάθος και γιατί συμβαίνει. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να εξασφαλίσουν έναν πιο ποιοτικό ύπνο, αλλά οι περισσότεροι έχουν μια κακή συνήθεια που δυσκολεύει την προσπάθειά τους.

Η συνήθεια που διαταράσσει τον ύπνο και οδηγεί σε κόπωση και πείνα

Έρευνα από το MyFitnessPal έδειξε ότι οι Βρετανοί αντιμετωπίζουν λιγούρες τα μεσάνυχτα, με το 45% των ανθρώπων να παραδέχονται ότι σηκώνονται από το κρεβάτι για να καταναλώσουν ένα σνακ μετά το βραδινό τους γεύμα και την ολοκλήρωση της βραδινής τους ρουτίνας, συμπεριλαμβανομένου του βουρτσίσματος των δοντιών.

Αυτό προκαλεί προβλήματα με τον ύπνο, καθώς το 40% των ανθρώπων δυσκολεύονται να κοιμηθούν όταν τρώνε αργά το βράδυ, ενώ το 25% νιώθουν εξαντλημένοι και πιο πεινασμένοι, το επόμενο πρωί.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι διαταραχές ύπνου οδηγούν σε αυξημένη όρεξη και λαχτάρα για ζάχαρη, κάτι το οποίο προκαλεί αίσθημα κόπωσης και πείνας.

Η Amanda Hamilton, διατροφολόγος του MyFitnessPal, λέει: «Ο κακός ύπνος διαταράσσει την ισορροπία της γκρελίνης και της λεπτίνης, των ορμονών που είναι υπεύθυνες για τη ρύθμιση της όρεξης και του κορεσμού. Αυτή η ανισορροπία μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη πείνα και μειωμένο αίσθημα πληρότητας. Με απλά λόγια, αν δεν κοιμάστε καλά, είναι πιο πιθανό να φάτε περισσότερο την επόμενη μέρα και να νιώθετε λιγότερο ικανοποιημένοι».

Τι τσιμπολογούν συνήθως οι άνθρωποι όταν σηκώνονται μέσα στη νύχτα;

Το 28% των ανθρώπων προτιμούν το τυρί, το 26% τη σοκολάτα γάλακτος και το 21% προτιμάει κάτι αλμυρό, απολαμβάνοντας ένα σακουλάκι πατατάκια. Ένα σημαντικό ποσοστό – και συγκεκριμένα το 21% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα – επιλέγουν κρύα πίτσα, το 12% δημητριακά και το 12% φαγητό απ’ έξω που έχει περισσέψει και το ζεσταίνουν. Σχεδόν οι μισοί (45%) νιώθουν ενοχές επειδή ενδίδουν στις λιγούρες τους αργά το βράδυ.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι Βρετανοί τρώνε το βραδινό τους γεύμα αργότερα, με το 57% των ανθρώπων να μην κάθονται στο τραπέζι μέχρι τις 9 μ.μ., με λόγους όπως την επιστροφή σπίτι αργά και το πολύ στρες για να φάνε νωρίτερα. Το 29% των ανθρώπων παραδέχονται ότι νιώθουν διαρκώς κουρασμένοι και αυτό τους κάνει να αισθάνονται περισσότερο πεινασμένοι.

 

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ