Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Τι λένε πηγές της ΕΛ.ΑΣ. για την επιστροφή της ΕΔΕ από τον Συνήγορο του Πολίτη

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αντίστοιχες ποινές στους υπαίτιους, ανεξαρτήτως της θέσης τους, τονίζουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επιστροφή της ΕΔΕ για την γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους από τον Συνήγορο του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΑΝΤ1 αποκάλυψε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη «βλέπει» παραλείψεις στην Ένορκη Διοικητική Εξέταση της ΕΛ.ΑΣ. για την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, στις 1 Απριλίου 2024, και γι’ αυτό την επέστρεψε πίσω. Όπως μεταδόθηκε, η έρευνα που κοινοποιήθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη, επιστράφηκε πίσω στην Υποδιεύθυνση Διοικητικών Εξετάσεων, αφού κρίθηκε από τον Συνήγορο ότι χρειάζονται συμπληρώσεις, καθώς υπάρχουν κενά.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν σήμερα χαρακτηριστικά πως «η Ελληνική Αστυνομία, ενεργώντας με αίσθημα ευθύνης, ευαισθησίας και διαφάνειας, απέστειλε το υλικό της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) στον Συνήγορο του Πολίτη, αναγνωρίζοντας τη σημασία του ρόλου του ως ανεξάρτητη Αρχή για τη διαφύλαξη της νομιμότητας και των δικαιωμάτων των πολιτών.

Πρόκειται για διαδικασία που ακολουθείται ως μέρος της διαρκούς προσπάθειας για τη διασφάλιση της αλήθειας και της δικαιοσύνης, ώστε να υπάρξει πλήρης και αντικειμενική διερεύνηση των γεγονότων και ανάλογη απόδοση ευθυνών, όπου αυτές ανήκουν».

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως: «Η αποτύπωση όλων των πτυχών της υπόθεσης υπήρξε εξ αρχής πρώτιστη προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία, η οποία προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αντίστοιχες ποινές στους υπαίτιους, ανεξαρτήτως της θέσης τους.

Η δέσμευσή της Ελληνικής Αστυνομίας για διαφάνεια και δικαιοσύνη είναι ακλόνητη και η διαδικασία θα συνεχιστεί με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα και τα δικαιώματα όλων των εμπλεκομένων».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ