Γυναικοκτονία στο Μενίδι: «Με έπιασε από το λαιμό και μου γύρισε το δάχτυλο» – Η συγκλονιστική κατάθεση της 40χρονης στις 7 Μαΐου

Έντεκα ολόκληρα χρόνια, γεμάτα βία στα χέρια του πρώην συζύγου της, βίωσε η 40χρονη, μέχρι που αποφάσισε ο ίδιος να κόψει με τόσο άγριο τρόπο το νήμα της ζωής της, όταν την γέμισε μαχαιριές σε όλο της το κορμί, και την παράτησε νεκρή στη μέση του δρόμου, στο Μενίδι.

Ο δολοφόνος που παραδέχθηκε με κυνισμό την πράξη του, καταγγέλλεται από συγγενείς του θύματος, πως κατ’ επανάληψη απειλούσε την ίδια αλλά και τα παιδιά ότι θα τους σκοτώσει. Εφιαλτική και η κατάθεση του θύματος για το τελευταίο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας που κατήγγειλε στις 7 Μαΐου. Όπως αποκαλύπτει η ΕΡΤ, ο δράστης την παρακολουθούσε επί μία εβδομάδα έξω από το σπίτι απειλώντας «θα σας κάψω όλους».

Κυνικός και αμετανόητος για την πράξη του εμφανίστηκε ενώπιον των αστυνομικών του Ανθρωποκτονιών που τον εξέτασαν, ο 50χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης, ο οποίος μάλιστα παραδέχτηκε ότι είχε προαποφασίσει πως θα σκότωνε την σύζυγό του, στήνοντας της καρτέρι θανάτου στον δρόμο που χρησιμοποιούσε για να πάει στη δουλειά της.

«Δεν άντεχα να βλέπω τον φίλο της. Οδηγούσε το αυτοκίνητό μου, εγώ έκανα δύο δουλειές», είπε μεταξύ άλλων ο δράστης.

Το επεισόδιο στις 7 Μαΐου

Στις 7 Μαΐου 2024 είχε προηγηθεί μια ακόμη καταγγελία και σύλληψη του 50χρονου. Tότε είχε εντοπίσει το νέο σπίτι της 40χρονης και είχε προκαλέσει ακόμα ένα επεισόδιο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το θύμα είπε στους αστυνομικούς: «Εχθές 6 Μαΐου 2024 και περί ώρα 11:10 ήταν πάλι έξω από το σπίτι μου και απλά καθόταν στο αμάξι του, τον πλησίασα να τον ρωτήσω γιατί είναι εδώ και άρχισε να με εξυβρίζει. (…) Επίσης ήταν εμφανώς μεθυσμένος και είχε πολλά κουτάκια μπύρας μέσα στο αμάξι που καθόταν. Εκεί εγώ πήρα να καλέσω την αστυνομία και με έπιασε από το λαιμό με δύναμη και μου γύρισε το δάχτυλο. Τότε η κόρη μου που ήταν παραδίπλα, πήρε τηλέφωνο το “100”».

«Ήξερα ότι ο πατέρας μου θα την σκότωνε, εφόσον κυκλοφορούσε ελεύθερος»

Όπως προκύπτει από την καταγγελία της κόρης του ζευγαριού στις 7 Μαΐου, ο 50χρονος χτυπούσε κι εκείνη.

«Με τον πατέρα μου δεν έχω καθόλου καλές σχέσεις. Από μωρό δε μου έδινε σημασία. Με έχει απειλήσει και εξυβρίσει στο παρελθόν με φράσεις που δε θυμάμαι και δεν έχω καταγγείλει τίποτα από αυτά. Με τη μητέρα μου συνεχώς μαλώνει και την ενοχλεί. Ανησυχώ πολύ για την υγεία της γιατί τον θεωρώ αρκετά επικίνδυνο», είχε αναφέρει στην κατάθεσή της η κόρη.

Συγγενείς αναφέρουν, σύμφωνα με το Mega, πως η κόρη του ζευγαριού, τους είπε μετά την δολοφονία πως «το γνώριζα, ήξερα ότι κάποια στιγμή ο πατέρας μου θα έκανε τις απειλές του πράξη, θα σκότωνε την μητέρα μου, εφόσον κυκλοφορούσε ελεύθερος».

Αδελφός 40χρονης: Δεν την ειδοποίησε κανείς, για αυτό δεν πήγε στην δίκη

Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε ο αδελφός της άτυχης Ενκελέιντα, η γυναίκα δεν είχε παρευρεθεί στη δίκη την επόμενη της σύλληψης του δράστη για το περιστατικό ενδοοικογειακής βίας που είχε σημειωθεί στις 8 Μαΐου, η οποία τελικά αναβλήθηκε, καθώς δεν είχε ενημερωθεί αφού δεν την είχε ειδοποιήσει κανείς, σύμφωνα με το Star.

Ο αδελφός κατήγγειλε, επίσης, λάθος χειρισμούς από την αστυνομία μετά το φονικό, λέγοντας ότι καθυστέρησαν στο να παραλάβουν το πτώμα της αδερφής του.

Σημειώνεται πως ο δολοφόνος οδηγήθηκε σήμερα στην ανακρίτρια και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα, ενώ του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η κηδεία της άτυχης Ενκελέιντα θα γίνει αύριο, Σάββατο, στην Αλβανία.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ