Φως στο Τούνελ: Ελεύθερος ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του οδηγού στη Σάμο

Δύο χρόνια μετά το καρτέρι θανάτου στον οικογενειάρχη επαγγελματία οδηγό στη Σάμο, οι αρχές συνέλαβαν ένα 48χρονο ως τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από το στυγερό έγκλημα.

Το «Φως στο Τούνελ» είχε ερευνήσει την δολοφονία του άτυχου Λεωνίδα Χατζημιχάλη που βρισκόταν στη θέση του οδηγού μέσα στο φορτηγό-βυτίο του που άδειαζε λύματα, όταν εκτελέστηκε με δίκαννο .

Το αποτρόπαιο θέαμα αντίκρυσε ο γιος του, που τον αναζητούσε και τον εντόπισε νεκρό τα ξημερώματα της Παρασκευής 5 Αυγούστου του 2022 σε ερημική τοποθεσία, σε βουνό κοντά στην Ψιλή Άμμο.

Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής ανέφερε πως το τζάμι του μπαρμπρίζ ήταν σπασμένο από πυροβολισμό με δίκανο. «Κατάλαβα αμέσως τι είχε γίνει. Η πόρτα ήταν ανοιχτή και από ότι φαίνεται προσπάθησε να κατέβει αλλά λίγα μόλις μέτρα πιο κάτω, άφησε την τελευταία του πνοή. Πρέπει η βολή που δέχτηκε να ήταν από ψηλά».

Μάρτυρας η οποία γνώριζε καλά τον άτυχο οικογενειάρχη, αναφέρει στο Τούνελ τα όσα της είχε πει και κυρίως πως τον είχαν απειλήσει και είχαν πυροβολήσει στον αέρα.

Η κόρη του άτυχου οδηγού από τη Σάμο, Λεωνίδα Χατζημιχάλη, που βρέθηκε δολοφονημένος τα ξημερώματα της 5ης Αυγούστου του 2022, μίλησε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, μετά τις δικαστικές εξελίξεις. Περιγράφει τα συναισθήματα της οικογένειας της λίγο μετά την σύλληψη του φερόμενου ως δράστη, αλλά και την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

«Προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής εναντίον του και τον αφήνεις ελεύθερο; Φοβόμαστε, δεν μπορούμε να κοιμηθούμε, εγώ έχω να κοιμηθώ κανονικά σαν άνθρωπος 15 ημέρες. Η αστυνομία με τις ενέργειές της τον έχει ταυτοποιήσει και εμείς σαν οικογένεια τρέμουμε. Τι μας λένε; Εντάξει, μπορεί να το έκανε, αλλά μέχρι να βγει το δικαστήριο δεν πειράζει, να τον ανέχεστε. Αυτός είναι ο νόμος, δυστυχώς».

Η Πετρούλα Καραγεωργίου μιλά και για την γνωριμία του φερόμενου ως δράστη με το θύμα. «Όταν δούλευε πριν από χρόνια σε κάποιο συνεργείο πήγαινε και έφτιαχνε τα φορτηγά ο μπαμπάς μου. Από εκεί τον ήξερε. Η αστυνομία τον έχει ταυτοποιήσει με κάμερες και έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα».

Αναφέρθηκε και σε καταθέσεις μαρτύρων που είχαν διαφορές με τον φερόμενο ως δράστη. «Τον εμφάνιζαν ως άνθρωπο εκδικητικό με συγκεκριμένα στοιχεία», λέει χαρακτηριστικά.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ