EUROVISION 2024- Β’ HMITEΛΙΚΟΣ

Marina Satti of Greece performs the song ZARI during the dress rehearsal for the second semi-final at the Eurovision Song Contest in Malmo, Sweden, Wednesday, May 8, 2024. (AP Photo/Martin Meissner)

EUROVISION 2024- Β’ HMITEΛΙΚΟΣ

O δεύτερος ημιτελικός της 68ης Eurovision στο Μάλμο της Σουηδίας ολοκληρώθηκε.

Από τις 16 χώρες που συμμετείχαν στον δεύτερο ημιτελικό, προκρίθηκαν οι: Λετονία, Αυστρία, Ολλανδία, Νορβηγια, Ισραηλ, Ελλάδα, Εσθονία, Ελβετία, Γεωργία και Αρμενία.

Το πολυπόθητο εισητήριο για τον τελικό του Σαββάτου πήρε η Μαρίνα Σάττι χάριζοντας  σε κοινό και τηλεθεατές μία εντυπωσιακή εμφάνιση επί σκηνής που καταχειροκροτήθηκε.

Παρουσιάστριες της βραδιάς, ήταν η Petra Mede και η Malin Åkerman οι οποίες ξεκίνησαν την βραδιά τραγουδώντας μια διαφορετική εκδοχή του “Tatoo” της Loreen.

Από τις Βιg 5 παρουσιάστηκαν η Γαλλία με τον  Slimane (“Mon amour”), η Ισπανία με την Nebulossa (“Zorra” )και η Ιταλία  με την Angelina Mango (“La noia”).

Στον ψεσινό ημιτελικό εμφανίστηκαν τρεις από τις πιο δημοφιλείς νικήτριες του παρελθόντος: η Έλενα Παπαρίζου,  (2005- “My Number One”), η  Sertab Erener, (2003 – “Everyway That I Can”) και η  Charlotte Perrell(1999 με την Σουηδία- “Take Me To Your Heaven”) οι οποίες ξεσηκώσαν  την αρένα που δεν σταμάτησε να  τραγουδά μαζί τους.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το ανδρικό ελβετικό συγκρότημα «Herreys» που επέστρεψαν στην σκηνή της Eurovision μετά από 40 χρόνια και τραγούδησαν το νικητήριο τραγούδι του 1984 “Diggi-Loo Diggi-Ley“.

Απολαυστικοί ηταν για ακόμη μια φορά και  οι σχολιαστές του ΡΙΚ Μελίνα Καραγεωργίου και Χοβίκ.

Ο τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου στις 10 το βράδυ από το ΡΙΚ1 και ΡΙΚHD.

 

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ