Ελληνική παραδοσιακή μουσική, σύγχρονη και τζαζ: η μαγευτική Ερήνη με νέο single & album!

Η φωνή που πρέπει να ακούσεις, με επιρροές από την Ελληνική παραδοσιακή μουσική, τη σύγχρονη και τη τζαζ.

 Η Κρητικιά καλλιτέχνιδα με το πλούσιο βιογραφικό που ζεί στη Νέα Υόρκη, αφού μας παρουσίασε τη δική της προσέγγιση στο πολυαγαπημένο «Μενεξέδες Και Ζουμπούλια» όπου συναντήσαμε ένα σύνολο ανατολίτικων εγχόρδων, τώρα αγγίζει με τη φωνή της το «Μαργαριταρένια Μου».

 Τόσο το «Μενεξέδες Και Ζουμπούλια» όσο και το «Μαργαριταρένια Μου» είναι οι προπομποί του debut album της Ερήνης με την αισθαντική φωνή.

 Το άλμπουμ τιτλοφορείται ως “Φως” και κυκλοφορεί στις 7 Ιουνίου και σε αυτό έχει συμβάλλει παραγωγικά και ο υποψήφιος για Grammy Gonzalo Grau.

 Το “Φως” εμπεριέχει θεματικές όπως ο έρωτας, η θλίψη και ο πόνος του αποχωρισμού. Ο δίσκος αυτός είναι πολύ προσωπικός για την Ερήνη, ενώ όλη της η οικογένεια συμμετέχει σε ένα από τα τραγούδια και υπάρχει επίσης και ένα ντουέτο με τη μητέρα της. Ο δίσκος “Φως” είναι μια ωδή στους Μικρασιάτες πρόσφυγες, φέρνοντας στην επιφάνεια τις δυσκολίες τους και ταυτόχρονα τιμώντας την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά τους.

 Οι πολλαπλές μουσικές επιρροές της Ερήνης, μετά την εμπειρία της περιοδείας της με το Cirque Du Soleil αλλά και την εκπαίδευση της στο Berklee College of Music, γέννησε νέες σύγχρονες ενορχηστρώσεις των παραδοσιακών μικρασιάτικων τραγουδιών.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ