Έχασε 23 κιλά και διατήρησε σταθερό το βάρος της για 7 χρόνια – Γυναίκα μοιράζεται τα 3 «κλειδιά» της επιτυχίας της

Η Gen Cohen έχασε 23 κιλά πριν από 7 χρόνια και τα διατηρεί σταθερό το βάρος της μέχρι σήμερα. Προηγουμένως, είχε δοκιμάσει πολλές διάσημες δίαιτες, αλλά πάντα ξαναέπαιρνε μετά τα περιττά κιλά. Η Cohen μοιράστηκε τα μυστικά της επιτυχίας της, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής νοοτροπίας της.

Πριν από 7 χρόνια, η Gen Cohen αποφάσισε να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να αποκτήσει καλύτερη φυσική κατάσταση. Δοκίμασε διάφορες διάσημες δίαιτες για σχεδόν μια δεκαετία με αποτέλεσμα να πάρει περισσότερα κιλά από όσα έχασε. Έτσι κατάλαβε ότι έπρεπε να κάνει μια αλλαγή εάν ήθελε να χάσει κιλά και να διατηρήσει σταθερό το βάρος της.

Μειώνοντας ελαφρώς την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων, καταναλώνοντας αρκετή πρωτεΐνη και ακολουθώντας τον κανόνα 80/20, η Cohen έχασε 23 κιλά μέσα σε ένα χρόνο.

Η 29χρονη Cohen πιστοποιημένη διατροφική σύμβουλος με έδρα το San Diego, μοιράστηκε τα τρία μεγαλύτερα μαθήματα που έχει αποκομίσει για την υγιεινή απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς της.

Τα 3 «κλειδιά» για την επιτυχημένη απώλεια βάρους, σύμφωνα με την Gen Cohen

  • Η αλλαγή του τρόπου σκέψης
  • Η εφαρμογή αλλαγών που μπορούν να τηρηθούν στο μέλλον
  • Προτεραιότητα στις πρωτεΐνες και το έλλειμα θερμίδων

Αλλάξτε νοοτροπία για να χάσετε πιο εύκολα κιλά

Η Cohen δήλωσε ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο το ταξίδι της προς την απώλεια βάρους ήταν επιτυχημένο ήταν η αλλαγή στον τρόπο σκέψης της. Εξήγησε πως αυτό την βοήθησε να παραμείνει συνεπής στον υγιεινό τρόπο ζωής της.

Η Cohen έπρεπε πραγματικά να πιστέψει ότι μπορούσε να αλλάξει, κάτι που τη βοήθησε να συνεχίσει την προσπάθειά της ακόμα και όταν δεν έχανε κιλά κατά τους πρώτους 3 μήνες. Επίσης πήγε σε θεραπευτή, κάτι το οποίο τη βοήθησε να απαλλαγεί από το παιδικό τραύμα που την βασάνιζε, να αγαπήσει περισσότερο τον εαυτό της και να μην ξεσπάει στο φαγητό.

Κάντε αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορείτε να ακολουθήσετε για πάντα

Οι προηγούμενες προσπάθειες της Cohen για να χάσει κιλά ήταν συνήθως βραχυπρόθεσμες, για κάποια γιορτή ή εκδήλωση. Αυτή τη φορά όμως, το προσέγγισε σαν αλλαγή ζωής. Η Cohen έκανε μόνο αλλαγές που θα μπορούσε να διατηρήσει.

Για παράδειγμα, δεν σταμάτησε να απολαμβάνει τα αγαπημένα της φαγητά και το περπάτημα ήταν η κύρια μορφή άσκησής της. «Αν δεν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να τηρεί αυτά που έκανες για να χάσεις βάρος, δεν μπορείς να περιμένεις να διατηρήσεις τα αποτελέσματα», είπε η Cohen.

Δώστε προτεραιότητα στις πρωτεΐνες και στο έλλειμμα θερμίδων

Το έλλειμμα θερμίδων είναι ένα ακόμη κλειδί για την απώλεια βάρους, αλλά η επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης μπορεί επίσης να είναι σημαντική. Η Cohen είχε ως στόχο να τρώει τουλάχιστον 100 γραμμάρια κάθε μέρα, είπε. Οι ατομικές ανάγκες του καθενός διαφέρουν, αλλά η έρευνα δείχνει ότι τα 0,7 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους μπορεί να είναι αρκετά για άτομα που ασκούνται. Η πρωτεΐνη σας χορταίνει και βοηθά το σώμα σας να διατηρεί τους μύες δυνατούς ενώ χάνετε λίπος.

Η Cohen είχε επίσης ως στόχο να πίνει 3 λίτρα νερό και να περπατάει τουλάχιστον 20 λεπτά κάθε μέρα. «Αν μπορείτε να κάνετε αυτά τα τρία πράγματα σε συνδυασμό με έλλειμμα θερμίδων, θα χάσετε βάρος, θα χάσετε λίπος και θα αποφύγετε την εξάντληση που βιώνουμε πολλοί από εμάς που πηγαίνουμε στο γυμναστήριο από 0 σε 7 ημέρες την εβδομάδα, καταναλώνοντας 1.200 θερμίδες και περιορίζοντας υπερβολικά τον εαυτό μας», είπε η ίδια.



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ