«Έχασα 45 κιλά σε ένα χρόνο με 3 απλές αλλαγές στην καθημερινότητά μου» – Πατέρας αποκαλύπτει πώς αδυνάτισε χωρίς γρήγορες δίαιτες και χάπια

Ο Todd Baker θυμήθηκε την ημέρα που κοιτάχτηκε στον καθρέφτη και συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν ευχαριστημένος από την εικόνα του. Έκανε μια πρωτοχρονιάτικη ευχή να χάσει βάρος για να γίνει πιο δραστήριος πατέρας. Κατάφερε να χάσει πάνω από 45 κιλά σε ένα χρόνο με 3 απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής του.

Ο Baker έχασε τα περιττά κιλά εφαρμόζοντας τρεις αλλαγές στην καθημερινότητά του:

  • περιορίζοντας τους υδατάνθρακες,
  • αποφεύγοντας την πρόσθετη ζάχαρη και
  • περπατώντας κάθε μέρα.

«Το φθινόπωρο του 2019, είδα τυχαία τον εαυτό μου στον καθρέφτη του μπάνιου. Σκέφτηκα ότι δεν φαινόμουν σε καλή κατάσταση. Είμαι ψηλός, 1,93 μέτρα, αλλά αυτό δεν δικαιολογούσε να ζυγίζω 150 – 154 κιλά. Τα πουκάμισά μου ήταν σε μέγεθος 2XL και φορούσα παντελόνια σε 52 νούμερο.

Αλλά δεν ήταν μόνο η εμφάνισή μου. Ένιωθα κουρασμένος και είχα προβλήματα στην αναπνοή. Με εμπόδιζε να απολαμβάνω τη ζωή στο έπακρο. Δεν ήμουν καλή διαφήμιση για τη δουλειά μου ως coach μεταμόρφωσης που συμβουλεύει επαγγελματίες. Το χειρότερο από όλα, ήταν ότι δεν είχα την ενέργεια να πάω τα παιδιά μου για κάμπινγκ τα Σαββατοκύριακα και προτιμούσα να κάθομαι στον καναπέ.

Μου άρεσε να παρακολουθώ αθλήματα χωρίς να συμμετέχω σε αυτά. Πήγαινα τον γιο μου, τον Noah, 18 ετών, και την κόρη μου την Macy, 16 ετών, να δουν αγώνες μπέιζμπολ. Έπαιζαν επίσης μπέιζμπολ και ποδόσφαιρο, και εγώ επευφημούσα από την άκρη του γηπέδου», εξομολογείται ο Baker.

«Δεν ήθελα να κάνω δίαιτες-αστραπή ή να πάρω χάπια»

Ο Todd Baker παραδέχεται ότι προτιμούσε να καταναλώνει fast-food, όπως σάντουιτς ή μπέργκερ. Ακόμη και όταν τα παιδιά του άφηναν το φαγητό τους άθικτο, έτρωγε εκείνος το φαγητό που περρίσσευε. «Δεν πρόκειται να το πετάξω», έλεγε καθώς έτρωγε τα επιπλέον μπέργκερ.

«Εν τω μεταξύ, καθόμουν σε ένα γραφείο όλη μέρα και μιλούσα στο τηλέφωνο. Θα υπήρχε φαγητό παντού. Ήταν σύνηθες να τσιμπολογάμε συνέχεια. Αλλά η εικόνα μου στον καθρέφτη αποδείκνυε ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει. Όπως και πολλοί άνθρωποι, η πρωτοχρονιάτικη μου ευχή ήταν να χάσω βάρος και να μπω σε φόρμα. Δεν ήθελα να κάνω δίαιτες-αστραπή ή να πάρω χάπια που υπόσχονται να κάψουν το λίπος. Ήθελα να ακολουθήσω κάτι απλό. Ήμουν τόσο καιρό ανενεργός που δεν ήθελα να πάω σε γυμναστήριο. Έτσι, απλά αποφάσισα να κόψω τους υδατάνθρακες, να αποφύγω την πρόσθετη ζάχαρη και να πηγαίνω έναν περίπατο κάθε μέρα. Η δοκιμή μου λειτούργησε καλά», λέει ο Todd Baker.

«Ακολούθησα το πλάνο μέχρι το πρωί της 4ης Ιανουαρίου 2020. Ξύπνησα, κοίταξα έξω από το παράθυρο και είδα ότι χιόνιζε κάτι σύνηθες στην πόλη μου, την Ντένβερ. Σκέφτηκα πως δεν θα φύγω από το σπίτι. Έφαγα και ήπια κανονικά. Δεν έκανα καθόλου άσκηση. Εκείνες οι 24 ώρες θα μπορούσαν να είχαν πάει χαμένες, αλλά μου έδωσαν μια πραγματική ευκαιρία να ασχοληθώ με τις προτεραιότητές μου. Είχα μια επιλογή: να επιστρέψω στις παλιές μου συνήθειες ή να αρπάξω την ευκαιρία. Επέλεξα το δεύτερο. Ξεκίνησα με μια ανανεωμένη διάθεση και αποφασισμένος να πετύχω. Αλλά κράτησα το αρχικό, βασικό πλάνο. Έπινα για πρωινό ένα smoothie φτιαγμένο με γιαούρτι, granola και φρέσκα φρούτα. Για μεσημεριανό έτρωγα σαλάτα κοτόπουλου. Για βραδινό, πρωτεΐνη και λαχανικά.

Οι υδατάνθρακες και η πρόσθετη ζάχαρη ήταν εκτός της διατροφής μου. Θα αντάλλασσα ένα μάφιν με μερικά αμύγδαλα ή ψωμί χωρίς γλουτένη. Πάντα ήμουν λάτρης του bourbon, αλλά σταμάτησα να πίνω. Δεν μου λείπει. Περπατάω επτά ημέρες την εβδομάδα. Μπορεί να είναι περίπου 2,5 χιλιόμετρα γύρω από μια λίμνη κοντά στο σπίτι μου. Αλλά συνήθως διανύω περίπου 7 χιλιόμετρα την ημέρα σε 90 λεπτά. Λατρεύω να είμαι στη φύση και έχω δει φοβερά πράγματα στις πεζοπορίες μου. Έχασα τα περιττά κιλά σχετικά γρήγορα. Έφτασα τα 100 κιλά μέσα σε περίπου ένα χρόνο.

Νιώθω άλλος άνθρωπος. Κάνω πράγματα από τη λίστα με τις επιθυμίες μου – έχω συμμετάσχει σε αγώνες δρόμου, έχω κάνει κατάδυση με καρχαρίες στις Μπαχάμες και έχω περπατήσει από τον πυθμένα στην κορυφή του Arapahoe Basin – και έχω ξαναρχίσει να βγαίνω ραντεβού.

Είμαι στα 50 μου και απολαμβάνω το χρόνο με τα παιδιά μου. Φορτώνουμε το φορτηγό και πάμε κάμπινγκ. Η ζωή μου απέκτησε αξία», καταλήγει ο Baker.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ