ΔΟΥ Χαλκίδας: Στη φυλακή η διευθύντρια και μια υπάλληλος, ελεύθεροι οι άλλοι 5 κατηγορούμενοι – Νέο διάλογοι «φωτιά» μεταξύ μελών του κυκλώματος

Προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν σήμερα, μετά τις απολογίες τους, η διευθύντρια και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας, οι οποίες εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς. Οι άλλοι πέντε κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι δύο γυναίκες, μαζί με τους υπόλοιπους πέντε κατηγορούμενους, οδηγήθηκαν το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας, προκειμένου να απολογηθούν και τελικά ανακοινώθηκε, η προφυλάκισή τους. Ειδικότερα, με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή, διατάχθηκε ο εγκλεισμός τους σε Σωφρονιστικό Κατάστημα της χώρας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  οι κατηγορούμενες αρνούνται όλες τις κατηγορίες. Μάλιστα η διευθύντρια της ΔΟΥ υποστηρίζει ότι τα ποσά -που έχουν δει το φως της δημοσιότητας- έχουν να κάνουν με έσοδα της ΔΟΥ, και δηλώνει ότι την παγίδευσε ο επιχειρηματίας που κατήγγειλε εκβιασμό. Σε δύο υπαλλήλους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ ορίστηκε εγγύηση 10.000 ευρώ και η παρουσία τους δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Νέοι διάλογοι – «φωτιά» μεταξύ μελών του κυκλώματος

Νέοι διάλογοι «φωτιά» με την παράνομη δράση του κυκλώματος βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Από αυτούς αποκαλύπτονται ο τρόπος δράσης του κυκλώματος, οι επαφές τους με τους επιχειρηματίες αλλά και ο τρόπος που μοιράζονταν τα χρήματα.

Από μία εταιρεία φέρονται να ζήτησαν 20.500 ευρώ για τις «υπηρεσίες» των μελών του κυκλώματος, τα οποία πρέπει να τα μοιράσουν και μεταξύ τους.

Διάλογος 1

  • Υπάλληλος: Δέκα μισό εσύ, εεεε πέντε εγώ
  • Διευθύντρια: Ντάξει θα δούμε, ναι ρε παιδί μου. Όπως το είπες ναι
  • Υπάλληλος: Άντε για να σου πω τρία ο τέτοιος και δύο ο άλλος
  • Διευθύντρια: Τρία δύο εεε παιδί μου όπως το είπες

Η 67χρονη υπάλληλος της ΔΟΥ μάλιστα σε μία άλλη περίπτωση συνομιλεί με έναν επιχειρηματία από τον οποίο απέσπασε εκβιαστικά μαζί με τη διευθύντρια της ΔΟΥ το ποσό των 5.000 προκειμένου να τον διευκολύνουν στην επιστροφή φόρου ποσού 97.000 ευρώ.

Διάλογος 2

  • Υπάλληλος: Είδα τα έχουμε βάλει στην τράπεζα.
  • Επιχειρηματίας: Α έχουν μπει; Έγινε, έγινε.
  • Υπάλληλος: Ήδη τα έχω σπρώξει στην τράπεζα. Ότι ήρθα από πάνω – κάτω. Σε ευχαριστεί πολύ.
  • Επιχειρηματίας: Ναι, ναι
  • Υπάλληλος: Αλλά να ξέρεις ότι σε προσέχει, λέει.
  • Επιχειρηματίας: Εντάξει ωραία, ευχαριστώ

Μετά την αποκάλυψη της δράσης του κυκλώματος των εφοριακών, πάντως, τα στόματα ανοίγουν και οι αποκαλύψεις σοκάρουν για τον τρόπο δράσης των κατηγορουμένων στην υπόθεση.

«Ειλικρινά δρούσαν σαν μαφία, εγώ το ένιωσα ότι ήταν μαφία αυτό το πράγμα. Όταν έφυγα από εκεί έφυγα με το σκεπτικό ότι εδώ είναι μαφία. Εγώ θέλω όπως ήμουν μέχρι τώρα, έτσι να είμαι και αύριο και μου είπαν μην τολμήσεις και μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά. Δεν υπήρχε πιο ξεκάθαρο μήνυμα» , δήλωσε ο επιχειρηματίας.

Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται με σκοπό να εντοπιστούν και άλλα ενδεχομένως θύματα του κυκλώματος.

Το βίντεο που οδήγησε στη σύλληψη των εφοριακών και οι νέες καταγγελίες

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται ένα βίντεο που καταγράφεται η στιγμή που επιχειρηματίας, ο οποίος κατήγγειλε την δράση της οργάνωσης, βγαίνει από την εφορία κρατώντας έναν λευκό φάκελο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο φάκελος περιείχε, όπως διαπιστώθηκε, το ποσό των 10.000 ευρώ. Όπως φέρεται να είπε ο επιχειρηματίας στους αστυνομικούς, παρέδωσε τον φάκελο στην προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας αφού εκβιάστηκε από υπαλλήλους της εφορίας για βλάβη της επιχείρησής του.

Τι υποστήριξε ο επιχειρηματίας

«Η διευθύντρια μου είπε να τους δώσω 20.000 ευρώ και δεν ασχολούμαστε ποτέ ξανά μαζί σου, εννοώντας προφανώς ότι αν δεν τους δώσω τα λεφτά, θα συνέχιζαν να με ταλαιπωρούν με τους δήθεν ελέγχου τους. Μου είπαν τα λεφτά να τους τα δώσω όλα μπροστά και σύντομα. Εγώ τους είπα ότι μπορώ να δώσω 10.000 ευρώ και τα υπόλοιπα την επόμενη εβδομάδα. Έφυγα από την εφορία, πήγα στο μαγαζί, πήρα 10.000 ευρώ και ξαναγύρισα να τα δώσω.  Τα άφησα μέσα σε φάκελο στο γραφείο της διευθύντριας»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το enikos.gr αποκάλυψε φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται η διεκπεραιώτρια, που φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα, να βγαίνει από το κτίριο της εφορίας κρατώντας έναν φάκελο. Όπως προκύπτει από την έρευνα, της τον παρέδωσε η προϊσταμένη και είχε χρήματα που έδωσε επιχειρηματίας.

Ενδεικτικοί και οι διάλογοι μεταξύ των μελών του κυκλώματος που αποδεικνύουν τις μεθόδους και την πίεση που ασκούσαν στα υποψήφια θύματα.

10 μήνες για μια υπογραφή

Συγκλονιστική είναι άλλη μία μαρτυρία θύματος του κυκλώματος η οποία όπως καταγγέλλει το 2023 έχασε τον σύζυγό της και περίμενε 10 μήνες για μια υπογραφή για ένα επίδομα.

Τα μέλη της οργάνωσης οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή. Κατηγορούνται κατά περίπτωση για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παραβίαση καθήκοντος, δωροληψία υπαλλήλων κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, εκβίαση και απόπειρα, δωροδοκία υπαλλήλου. Προφυλακίστηκαν η προϊσταμένη και μία υπάλληλος της εφορίας Χαλκίδας έπειτα από την απολογία τους στον Ανακριτή.

Περισσότερα από 65.000 ευρώ βρέθηκαν στο σπίτι της διευθύντριας της ΔΟΥ – Σε ντουλάπια και συρτάρια κρυμμένα τα μετρητά

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ φέρονται να εντόπισαν οι αρχές στο σπίτι της διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας, η οποία πήρε τον δρόμο για την φυλακή σήμερα, μετά την απολογία της στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, όταν οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι της διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας εντόπισαν πολλά μετρητά. Συγκεκριμένα, σε μία ντουλάπα σε υπνοδωμάτιο εντόπισαν το ποσό των 40.750 ευρώ, στο ίδιο υπνοδωμάτιο βρήκαν άλλα 10.000 μέσα σε ένα συρτάρι.

Επίσης, εντόπισαν το ποσό των 4.280 ευρώ μέσα σε ένα βιβλίο, που χρησιμεύει ως κουμπαράς. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι μέσα σε ντουλάπι στο γραφείο της, βρήκαν έναν φάκελο με 10.000 ευρώ. Όπως μεταδόθηκε, πρόκειται για τα λεφτά του επιχειρηματία, ο οποίος βοήθησε στην εξάρθρωση του κυκλώματος.

Με λίγα λόγια, οι αστυνομικοί βρήκαν περίπου 65.000 ευρώ σε μία πρώτη έρευνα που έκαναν στο σπίτι της διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας, η οποία τοποθετήθηκε στη θέση αυτή, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι βίλες με τις πισίνες

Στο μεταξύ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες της εκπομπής Live News για την δράση του κυκλώματος, οι αστυνομικοί και οι δικαστικοί λειτουργοί ανακάλυψαν δύο πολυτελείς βίλες, οι οποίες ανήκουν σε έναν λογιστή και τον υποδιευθυντή της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για βίλες με πισίνες στα περίχωρα της Χαλκίδας και η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος πραγματοποιεί έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκαν αυτά τα ακίνητα.

Από την έως τώρα έρευνα έχει προκύψει πως το 80% των θυμάτων του κυκλώματος των εφοριακών φαίνεται να συναινούσε σε αυτή την «συναλλαγή», προκειμένου να μην τους καταλογιστούν φόροι. Για τον παραπάνω λόγο η ΑΑΔΕ θα κάνει έρευνες και για τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ