Δολοφονία στο Μενίδι: Άφαντος ο πρώην σύντροφος της 40χρονης – Γιατί αφέθηκε ελεύθερος μετά την τελευταία καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία

Άφαντος παραμένει ο 50χρονος Αλβανός, ο οποίος αναζητείται από τις Αρχές, καθώς φέρεται να είναι το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την άγρια δολοφονία της 40χρονης γυναίκας, που εντοπίστηκε νεκρή σήμερα (16/05) στη μέση του δρόμου στο Μενίδι, με ένα μαχαίρι «καρφωμένο» στην κοιλιά της.

Η άτυχη γυναίκα, είχε καταγγείλει 3 φορές τον 50χρονο πρώην σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία. Η τελευταία φορά ήταν στις 7 Μαΐου του 2024. Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, ο εισαγγελέας γνώριζε το ποινικό παρελθόν του δράστη, ενώ κατά την προσαγωγή του προσκομίστηκαν όλα τα έγγραφα.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν πως στις 7 Μαΐου ο 50χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βία, σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή. Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών την επόμενη ημέρα, στις 08/05. Το βράδυ της σύλληψης του παρέμεινε κρατούμενος και την επομένη οδηγήθηκε στο δικαστήριο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε κανονικά αλλά η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 17 Μαΐου καθώς απουσίαζε η παθούσα. Το δικαστήριο σύμφωνα με το νόμο δεν μπορούσε να διατηρήσει την κράτηση του κατηγορούμενου και έτσι αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές ο εισαγγελέας, έχοντας τη δυνατότητα, τον κράτησε μέχρι τη δίκη του, αλλά μετά την αναβολή της δίκης (βάση του άρθρου 424 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας) το δικαστήριο δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον αφήσει ελεύθερο.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ