«ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024»: Εικόνες από την άσκηση μεγάλης δασικής φωτιάς στον Υμηττό – Κικίλιας: «Φέτος θα πρέπει να υπερβούμε εαυτόν»

Άσκηση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024», πραγματοποιήθηκε σήμερα στις περιφέρειες της χώρας. Στην Αττική, η άσκηση που διοργανώνει η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Αττικής, πραγματοποιήθηκε σε περιοχή του Υμηττού.

Η άσκηση έγινε στη δασική περιοχή του Υμηττού, και συγκεκριμένα στο Νεκροταφείο Χολαργού (τέρμα της οδού Αναστάσεως/Περιφερειακός Υμηττού), και έχει ως στόχο την άρτια εκπαίδευση και προετοιμασία των Δήμων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων από την Πυροσβεστική, για τη βέλτιστη προστασία του Υμηττού στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης για την φετινή αντιπυρική περίοδο.

Δείτε φωτογραφίες από την άσκηση «Δια πυρός 2024» που έγινε στον Υμηττό, παρουσία του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης, Ευάγγελου Τουρνά:

Κικίλιας: Στόχος η άμεση απόκριση και αποτελεσματική διαχείριση των δασικών πυρκαγιών

Στην άσκηση «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024» αναφέρεται σε ανάρτησή του στο “X” ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο Βασίλης Κικίλιας τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η κοινή εκπαίδευση και προετοιμασία για την πολύ δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο ολοκληρώνεται σήμερα με τη μεγάλη άσκηση “ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024” που πραγματοποιείται σε κάθε περιφέρεια της χώρας» και προσθέτει ότι «φέτος θα πρέπει να υπερβούμε εαυτόν για να υπερασπιστούμε την ανθρώπινη ζωή, τις περιουσίες των πολιτών και τα δάση μας»

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει:

«Η κοινή εκπαίδευση και προετοιμασία για την πολύ δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο ολοκληρώνεται σήμερα με τη μεγάλη άσκηση «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024» που πραγματοποιείται σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

Πυροσβεστική, Στρατός, ΕΛΑΣ, Λιμενικό, ΕΚΑΒ και Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με δεκάδες πτητικά μέσα επιχειρούν ταυτόχρονα, με στόχο την άμεση απόκριση και αποτελεσματική διαχείριση των δασικών πυρκαγιών.

Φέτος θα πρέπει να υπερβούμε εαυτόν για να υπερασπιστούμε την ανθρώπινη ζωή, τις περιουσίες των πολιτών και τα δάση μας».



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ