Conference League: Όλα έτοιμα για τον μεγάλο τελικό – Κλείνουν δρόμοι και ΗΣΑΠ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον μεγάλο τελικό του Europa Conference League μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα, που θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 22:00.

Ήδη στην Νέα Φιλαδέλφεια έχουν ξεκινήσει να φτάνουν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Οι οπαδοί της Φιορεντίνα είχαν προσυγκέντρωση στο ΟΑΚΑ και αναμένεται να οδηγηθούν με αστυνομική συνοδεία στο γήπεδο. Το ίδιο ισχύει και για τους οπαδούς του Ολυμπιακού που συγκεντρώθηκαν στο ΣΕΦ για να κατευθυνθούν στο Opap Arena.

Η Νέα Φιλαδέλφεια μοιάζει με έρημη πόλη, καθώς οι δρόμοι είναι κλειστοί σε μια πολύ μεγάλη ακτίνα γύρω από το γήπεδο της ΟΡΑΡ Arena. Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να έχουν την ανάλογη διαπίστευση για να κυκλοφορήσουν.

Από το βράδυ της Κυριακής, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει στη σφράγιση του γηπέδου, όπου είχε προηγηθεί εξονυχιστικός έλεγχος όλων των χώρων του από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε περίμετρος ασφαλείας στον εξωτερικό του χώρο, από τον οποίο περνούν μόνο όσοι φέρουν ειδική διαπίστευση.

Γερανοί της Τροχαίας βρίσκονται στην πόλη για να σηκώνουν αυτοκίνητα, που τυχόν εμποδίζουν την κυκλοφορία. Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι της Αστυνομίας έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες και το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας έχει γίνει «φύλλο και φτερό».

Με τον χρόνο να μετρά πλέον αντίστροφα, ολόκληρη η πόλη έχει μπει σε ρυθμούς τελικού και έχει μετατραπεί σε «φρούριο».

Σχετικά με τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί από την Ασφάλεια, την Τροχαία, και την Αντιτρομοκρατική, ειδικές από ειδικές ομάδες της Αστυνομίας βρίσκονται επί ποδός. Κεντρικός άξονας του σχεδιασμού αποτέλεσε η ασφάλεια προσώπων και εγκαταστάσεων σύμφωνα με τις οδηγίες και τις προτάσεις της διοργανώτριας αρχής.

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., εναέρια μέσα τα οποία θα καλύπτουν τον εναέριο χώρο και σε μεγαλύτερη ακτίνα από το γήπεδο, έχουν ολοκληρώσει την κατόπτευση του γηπέδου και έχει αποφασιστεί που θα μπουν τα antidrones.

 

Κλείνουν οι σταθμοί του ΗΣΑΠ – Τι ισχύει με τα ΜΜΜ

Με το πόδι «κολλημένο» στο φρένο είναι οι οδηγοί σε κεντρικές λεωφόρους της πόλης, λόγω των κυκλοφορικών ρυθμίσεων που ισχύουν ενόψει του τελικού του Conference League, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα.

Δείτε εδώ LIVE τη κίνηση 

Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για τον τελικό του CONFERENCE LEAGUE, θα εφαρμοστεί ένα ευρύ πλέγμα τροχονομικών μέτρων.

Ήδη, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, στις οδούς Καππαδοκίας, Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Χρυσοστόμου Σμύρνης, εφαρμόζονται ρυθμίσεις με –κατά περίπτωση- προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης.

Ο κύριος όγκος ωστόσο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ισχύει από σήμερα και εφαρμόζεται σταδιακά από τις έξι το πρωί, με απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης καθώς και προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδούς και λεωφόρους.

Μεταξύ αυτών είναι η Λεωφόρος Δεκελείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Χαλκίδος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και η Λεωφόρος Ηρακλείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τραλλέων και Ελευθερίου Βενιζέλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Από τις απαγορεύσεις θα επηρεαστούν:

  • τμήματα των οδών Ανθέων, Αντιοχείας, ανώνυμης οδού στο Γήπεδο Ριζούπολης, Βρυούλων, Εθν. Αντιστάσεως, Ελ Αλαμέιν, Επταλόφου, Ιωνίας, Κιουτάχειας, Λαχανά, Λυκούργου, Πίνδου, Σάββα Σταματιάδη, Σεβαστείας, Σμύρνης και Τρωάδος,
  • σε όλο το μήκος τους οι οδοί Αγ. Τριάδος, Αδάνων, Αλέξανδρου Παπαναστασίου, Αμισού, Αργυρουπόλεως, Αττάλειας, Βοσπόρου, Δαρδανελίων, Επικλέους, Καλλιπόλεως, Κιλικίας, Μερσίνης, Πατριάρχου Κωνσταντίνου, Σύλλης, Τατοΐου, Τελεσίου, Φωκών και Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα επιτρέπονται οι κάθετες διελεύσεις οχημάτων, στις διασταυρώσεις της Λεωφόρου Δεκελείας με τις Νικολάου Τρυπιά, Προύσσης, Ελευθερίου Βενιζέλου και Αναγεννήσεως καθώς και της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως με τις Χρήστου Μαντίκα, Ομορφοκκλησιάς και Βιθυνίας.

Αναφορικά με το κέντρο της Αθήνας, υπενθυμίζεται η προσωρινή απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Αθηνάς στην Πλατεία Κοτζιά, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κρατίνου και Ευπόλιδος. Η ρύθμιση αυτή ισχύει από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Παράλληλα, στον Πειραιά σήμερα, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων, σε

  • Εθνάρχου Μακαρίου, στο τμήμα της από τη διασταύρωση με την οδό Δημητρίου Φαληρέως/ υπόγεια οδός από Σ.Ε.Φ. έως και τη συμβολή της με την Λεωφόρο Ποσειδώνος/ Ομηρίδη Σκυλίτση και
  • Καραολή & Δημητρίου, στο τμήμα της από τη διασταύρωση με την οδό Πειραιώς έως και τον ανισόπεδο κόμβο με την Εθνάρχου Μακαρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι, στις παραπάνω οδούς από τις 5 το απόγευμα μέχρι και τις 10 το βράδυ θα εφαρμοστεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Από τις δυνάμεις της Τροχαίας θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας, ωστόσο παρακαλούνται και οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους, στις ανωτέρω οδούς και λεωφόρους και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Κλείνει ο ΗΣΑΠ

Εφαρμόζονται οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν νωρίτερα στα δρομολόγια στον ΗΣΑΠ αλλά και στο τραμ προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταφορά των φιλάθλων.

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ, οι συρμοί του ΗΣΑΠ από τις 18:00 θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη μεταφορά των φιλάθλων και δεν θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης από άλλους πολίτες, ενώ η κυκλοφορία τους θα σταματήσει από τις 17:00.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, θα ισχύσουν τα εξής:

Η Γραμμή 1 του Μετρό «Κηφισιά – Πειραιάς» θα λειτουργήσει για το επιβατικό κοινό από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 5 το απόγευμα.

Oι τελευταίοι συρμοί για τους επιβάτες θα αναχωρήσουν:

  • από τους τερματικούς σταθμούς «Κηφισιά» και «Πειραιάς» στις 17:00
  • από «Μοναστηράκι» προς «Κηφισιά» στις 17:16:30 και προς Πειραιά στις 17:34:30
  • από «Αττική» προς «Κηφισιά» στις 17:24 και προς «Πειραιά» στις 17:27 και
  • από «Ομόνοια» προς «Κηφισιά» στις 17:19 και προς «Πειραιά» στις 17:32.

Η Γραμμή 1 θα λειτουργήσει μετά τις 18:00 το απόγευμα αποκλειστικά και μόνο για τη μετακίνηση φιλάθλων.

Οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν κανονικά καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τα δρομολόγια στη Γραμμή 7 του Τραμ «Καλαμάκι – Αγ. Τριάδα Πειραιά» από τις 11:00 το πρωί και μέχρι νεοτέρας θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση «Νέο Φάληρο» και θα διεξάγονται στο τμήμα «Καλαμάκι – Νέο Φάληρο – Καλαμάκι».

ΗΣΑΠ

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ