Αρκαδία: «Μας απειλούσαν με μαχαίρι από την κουζίνας μας» – Συγκλονίζουν οι ηλικιωμένοι που έπεσαν θύματα άγριας ληστείας

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ηλικιωμένων που πέσανε θύματα άγριας ληστείας, μέσα στο σπίτι τους, στην Αρκαδία, το πρωί της Παρασκευής (17/05).

«Μας αιφνιδιάσανε δύο άτομα τρέχοντας από την πίσω πόρτα. Μας πετάξανε πάνω στην κουζίνα και προσπάθησαν να μας βάλουν ταινία στο στόμα. Τότε άρχισαν να μας ρωτούν για το που είναι τα χρήματα. Μας δέσανε και στα χέρια και στα πόδια. Μας πήρανε 20 χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα. Έκαναν το σπίτι άνω – κάτω. Έκοψα με έναν νυχοκόπτη το πλαστικό που είχα στα χέρια, πήρα το κινητό που το είχα στο τραπεζάκι και κάλεσα την αστυνομία. Αυτός είχε κλειδώσει και είχε φύγει», σημείωσε μια εκ των θυμάτων στον ALPHA.

Η άλλη ηλικιωμένη γυναίκα, ανέφερε ότι, «μας ζουπάγανε στο πρόσωπο για να μην φωνάξουμε και να κάνουν τη δουλειά τους. Εμένα ένας μου έσκισε το χείλος με το νύχι του. Είπα σε έναν “δεν έχεις οικογένεια, αδέρφια, τίποτα; Δεν έχεις αίσθημα πάνω σου; και δεν μου απάντησε τίποτα. Ο ένας πήρε ένα μαχαίρι δικό μας, από την κουζίνα και μας απειλούσε. Αυτοί σίγουρα ενημερώθηκαν για το πού είναι το σπίτι, πόσα άτομα είμαστε».

Μάλιστα, ένας από τους δυο συλληφθέντες, 45 ετών από τη Βόρεια Μακεδονία, είχε κατηγορηθεί για τη συμμετοχή του στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγώπουλου το 2009. Σύμφωνα με πληροφορίες του ALPHA, είχε παραβιάσει την άδεια 8 ημερών που του είχε χορηγηθεί από το σωφρονιστικό κατάστημα Χανίων.

Το χρονικό

Οι δράστες μπούκαραν από την πίσω πόρτα της μονοκατοικίας των 3 ηλικιωμένων αδελφών, καθώς ήταν ξεκλείδωτη. Με την απειλή όπλου (τύπου ρέπλικα) και μαχαιριού, ξυλοκόπησαν και ακινητοποίησαν τα θύματα, και αφού τα έδεσαν, απέσπασαν 19.000 ευρώ και κοσμήματα, και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Το ένα από τα αδέλφια, η ηλικιωμένη γυναίκα, κατάφερε να λυθεί μόνη της καλώντας άμεσα την αστυνομία.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον έναν εκ των δραστών, ενώ ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Δίκυκλη Αστυνόμευσης και Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, σε ορεινό όγκο εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο έτερος δράστης.

Σε έρευνα που έγινε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι (τύπου ρέπλικα),
  • πλαστό δελτίο ταυτότητας Αρχών Κροατίας,
  • πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης Αρχών Κροατίας,
  • -4- κινητά τηλέφωνα,
  • μονωτικές ταινίες, δεματικά (tie wrap) και διαρρηκτικά εργαλεία.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ