“Απάντηση στη Βία: Ενσυναίσθηση και Αποδοχή” – Παρασκευή 24/05 στις 20.00 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Την Παρασκευή 24 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή εκδήλωση με κεντρικό θέμα  “Απάντηση στη Βία: Ενσυναίσθηση και Αποδοχή”, η οποία εστιάζει στην αντιμετώπιση του εκφοβισμού και στην προαγωγή της ενσυναίσθησης μέσα από διάφορες δράσεις.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβληθούν  τα βίντεο ενημερωτικής καμπάνιας κατά του εκφοβισμού, που δημιούργησαν τα παιδιά των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας.

Ομιλήτριες θα είναι,

-η Παιδοψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Αθανασία Κουτσούκου,

-η Κοινωνική Λειτουργός MSc και Επιμελήτρια Ανηλίκων Καλαμάτας Αγγελική Ρουμελιώτου και

-η Φιλόλογος – Ειδική Παιδαγωγός Ελευθερία Χαλίλι, οι οποίες θα μοιραστούν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους με το κοινό.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η φιλόλογος, ηθοποιός κι αφηγήτρια Χριστίνα Δίμιζα.

Στη συνέχεια, μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας» θα ερμηνεύσουν το τραγούδι «Καθρέφτης» του Αλκίνοου Ιωαννίδη, ενώ οι ταλαντούχοι μαθητές της σχολής χορού  «Fame Dance Academy» θα το δραματοποιήσουν.

Η βραδιά θα κλείσει με την απονομή επαίνων στους νεαρούς πρωταγωνιστές, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά τους στην καμπάνια κατά του εκφοβισμού.

Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται από το Δήμο Καλαμάτας, την Κοινωφελή Επιχείρηση  «Φάρις», την Α.Μ.Κ.Ε. “Κάθε βιβλίο ένα ταξίδι” και την Κοιν.Σ.Επ “Φάος” και υποστηρίζεται από το Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Ειδικής Αγωγής “Εστιάζην” και το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ