Άννα Παναγιωτοπούλου: Τι είχε πει για την γνωριμία με τον σύζυγό της και την αιφνίδια απώλειά του

Με θλίψη ο καλλιτεχνικός και πολιτικός χώρος αποχαιρετά την «Μαντάμ Σου Σου» της ελληνικής τηλεόρασης. Η ηθοποιός και σεναριογράφος Άννα Παναγιωτοπούλου πέθανε σήμερα σε ηλικία 76 ετών. Τα τελευταία χρόνια απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας.

 

Η Άννα Παναγιωτοπούλου παντρεύτηκε σε ηλικία 20 ετών τον σύζυγό της, όμως όπως παραδέχτηκε, ο έρωτας της ζωής της, έστω και πλατωνικός, ήταν ο Μάνος Κατράκης.  «Ο έρωτας της ζωής μου ήταν ο Κατράκης. Δεν υπήρχε σχέση, αλλά με βοηθούσε όσο πήγαινα στη σχολή. Ήταν σαν πατρική φιγούρα, αυτό που δεν είχα. Πήγε στην Κρήτη και παντρεύτηκε μία άλλη γυναίκα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η Άννα Παναγιωτοπούλου.

Αλλά είναι πολύ συγκινητικός και ο τρόπος που έχει περιγράψει, σε παλαιότερη συνέντευξή της, την σχέση της με τον άνδρα της. Μιλώντας στο youweekly, η Άννα Παναγιωτοπούλου είχε περιγράψει πώς γνώρισε τον σύζυγό της, πώς τον παντρεύτηκε και πώς εκείνος την θαύμαζε.

 

Πώς γνώρισε τον άνδρα της

«Είχε έρθει σε ένα μικρό μαγαζί, με μία συμμαθήτριά μου από το σχολείο. Εκείνη μας σύστησε, του άρεσα πάρα πολύ κι αυτό ήταν όλο… Τον είδα, μ’ άρεσε πάρα πολύ, μιλήσαμε, πήγαμε διακοπές μαζί, ερωτευτήκαμε και παντρευτήκαμε», είπε η Άννα Παναγιωτοπούλου.

Δεν δίστασε τότε να περιγράψει και την απώλεια του συζύγου της: «Ήταν ο άνθρωπος μου και ήμουν ο άνθρωπός του. Είχαμε μία πολύ καλή, ήσυχη και ελεύθερη σχέση. Δεν είχαμε κοινές παρέες, εκτός από τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, που ήταν πολύ δικός μου φίλος και έγινε και δικός του. Από παιδί είχα πολύ φιλική και αγαπησιάρικη σχέση με τον Λουκιανό και είναι από τους θανάτους που μου στοίχισαν πάρα πολύ», είπε η Άννα Παναγιωτοπούλου και πρόσθεσε:

«Και ο θάνατος του άντρα μου μου στοίχισε βέβαια, αλλά ο άντρας μου πέθανε τόσο καλά που μακάρι να πέθαιναν όλοι έτσι. Δίδασκα σε σχολή και κάναμε ένα μεγάλο τραπέζι. Το βράδυ που γύρισα, νόμιζα πως δεν ήταν στο σπίτι και ξάπλωσα. Ξυπνάω το πρωί, βλέπω τα πόδια του στον καναπέ και λέω “Τάκη, κάνε μου έναν καφέ”. Τον βλέπω και είναι νεκρός. Κοιμήθηκε και πέθανε… Από τότε πέρασα ένα δύσκολο διάστημα γιατί μου έλειπε, αλλά τώρα αισθάνομαι ότι μακάρι να πεθαίναμε όλοι έτσι. Πραγματικά τον θεωρώ πολύ τυχερό».

Η Άννα Παναγιωτοπούλου σημείωσε ιδιαίτερα και την εκτίμηση που της είχε ο σύζυγός της, κάθε φορά που την έβλεπε στο θέατρο. «Με θαύμαζε και του άρεσα σαν ηθοποιός. Γυναίκα του ήμουν, δεν θα του άρεσα;», έλεγε με χαμόγελο.

 

 

 

 



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ