Αλβανία: Επιχείρησαν να δολοφονήσουν ομογενή δικηγόρο – Τι εξετάζουν οι Αρχές

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Τιράνων και πρώην Κοσμήτοράς της, Σοκόλ Μενγκέση, μετά την απόπειρα δολοφονίας του το πρωί της Τετάρτης (29/5) νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου στα Τίρανα

Σύμφωνα με την Albanian Daily News, η απόπειρα κατά του καθηγητή και δικηγόρου σημειώθηκε μόλις είχε παραδώσει το μικρό του παιδί στο νηπιαγωγείο.

Η επίθεση στον Μενγκέση

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, μόλις ο γιος του Μενγκέση μπήκε στην αυλή του νηπιαγωγείου, τρεις άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους επιτέθηκαν στον ομογενή δικηγόρο με σιδηρογροθιές και λοστό.

Αμέσως το θύμα μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Νοσοκομείων Τιράνων με κακώσεις στο μέτωπο και κυρίως το πίσω μέρος του κρανίου. Αρχικά αναφέρθηκε μικρό τοπικό αιμάτωμα ενώ στη συνέχεια οι γιατροί έκαναν λόγο για εσωτερική αιμορραγία που οδήγησε στην καταστολή και τη διασωλήνωση του.

Η αστυνομία έχει στην κατοχή της υλικό από κάμερες καμερών καταστημάτων της περιοχής και το μελετά με προσοχή.

Πρόσωπο ιδιαίτερης εκτίμησης

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Μενγκέσης είχε υποβάλει αγωγή και παρακολουθούσε υπόθεση ιδιαίτερα ευαίσθητη που αφορά στην προσβολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας από ακραίους εθνικιστές και με πτυχές που αφορούν στο βαθύ κράτος. Στους κόλπους της Ορθοδόξου κοινότητας των Τιράνων ο ομογενής δικηγόρος και η οικογένεια του αποτελούν πρόσωπα ιδιαίτερης εκτίμησης ενώ η ακεραιότητα και η επαγγελματική του κατάρτιση αναγνωρίζεται ευρέως.

Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε το Πανεπιστήμιο Τιράνων και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλβανίας.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ