Αίγιο: Ιερόσυλοι διέρρηξαν την Παναγία την Τρυπητή – Έκλεψαν τάματα αξίας 3.000 ευρώ

Οργή και θλίψη έχει προκαλέσει το γεγονός της διάρρηξης του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Τρυπητής στο Αίγιο, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με το tempo24.news άγνωστοι αφού αφαίρεσαν τα προστατευτικά κάγκελα από παράθυρο της εκκλησίας στην συνέχεια μπήκαν στο εσωτερικό και κατευθύνθηκαν στην εικόνα της Παναγίας, απ’ όπου αφαίρεσαν πολλά τάματα που είχαν αφήσει πιστοί.

Στην συνέχεια παρότι χτύπησε ο συναγερμός και ενημερώθηκε η Αστυνομία, περιπολικό της οποίας έφθασε άμεσα, είχαν προλάβει να εξαφανιστούν.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους του ναού η αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται σε περίπου 3.000 ευρώ, ενώ οι δράστες χρησιμοποίησαν ιμάντα.

Αίγιο Παναγία Τρυπητή διάρρηξη

Η ανακοίνωση από την Ιερά Μητρόπολη

Η Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνει ότι, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 26.05.2024, άγνωστοι δράστες παραβίασαν από την πλευρά του Ασκητηρίου τον Ιερό Ναό του Προσκυνήματος της Παναγίας Τρυπητής, και περικόπτοντας μέρος του κιγκλιδώματος ενός εκ των παραθύρων, εισήλθαν στον Ναό, προκάλεσαν φθορές στο πολυκάντηλο που ευρίσκεται πάνω από το προσκυνητάριο της Παναγίας, παραβίασαν το προστατευτικό τζάμι του προσκυνηταρίου και αφαίρεσαν από την Ιερά Εικόνα της Παναγίας ορισμένα μόνο τάματα, καθώς ο συναγερμός που ενεργοποιήθηκε δεν τους άφησε περισσότερα περιθώρια δράσης.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η Διεύθυνση Ασφαλείας, η οποία προέβη στις προβλεπόμενες ενέργειες για την διερεύνηση της υπόθεσης και την αναζήτηση των δραστών.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ