Βόλος: Ελεύθεροι οι τρεις 14χρονοι που συνελήφθησαν για ασέλγεια σε βάρος συμμαθητή τους – «Ήταν μία πλάκα» είπαν στην απολογία τους

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις 14χρονοι μαθητές σχολείου του Νοτίου Πηλίου, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την καταγγελία συμμαθητή τους ότι ασέλγησαν σε βάρος του, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στα Ιωάννινα.

Όπως αναφέρει το thenewspaper.gr, οι τρεις μαθητές βρέθηκαν σήμερα στα Δικαστήρια του Βόλου με την παρουσία συνηγόρου και αφού απολογήθηκαν στoν εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σημειώνεται ότι ασκήθηκε δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βαθμό πλημμελήματος μόνο στον έναν μαθητή, ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι διώκονται για συνέργεια. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 21 Νοεμβρίου στο Μονομελές Ανηλίκων.

Στην απολογία τους οι τρεις μαθητές δήλωσαν ότι δεν είχαν σκοπό να κάνουν κακό στο συμμαθητή, παρά μόνο μία πλάκα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου (6/4) σε τριήμερη σχολική εκδρομή των τάξεων Β’ και Γ’ Γυμνασίου σχολείου του Ν. Πηλίου. Ο πατέρας του μαθητή έκανε την σχετική καταγγελία χθες, Κυριακή, στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, καταγγέλθηκε ότι, όταν μαθητές και συνοδοί καθηγητές επέστρεψαν στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν και ενώ ο ίδιος κοιμόταν στο δωμάτιο μόνος καθώς ο συγκάτοικός του, περιφερόταν στο ξενοδοχείο και η πόρτα του δωματίου ήταν κλειστή, ξύπνησε από μια έντονη πίεση που αισθάνθηκε από χέρι στον πρωκτό του και είδε δίπλα και πάνω στο κρεβάτι του έναν μαθητή της Γ’ Γυμνασίου του ιδίου σχολείου να γελάει. Στο άλλο κρεβάτι βρίσκονταν δύο ανήλικοι δράστες, επίσης, μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του ιδίου σχολείου, οι οποίοι γελούσαν με τις πράξεις του πρώτου στον παθόντα.

Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Υπηρεσίας – ανηλίκων. Οι γονείς σύμφωνα με παραγγελία εισαγγελέα δεν συνελήφθησαν, ενώ κλήθηκε και μετέβη για εξέταση και η Διευθύντρια του Γυμνασίου Σχολείου. Τέλος, παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση του θύματος και η προανάκριση ενεργείται από το Α.Τ. Νοτίου Πηλίου Μαγνησίας.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ