Vivienne Westwood: Η προσωπική γκαρνταρόμπα της εμβληματικής σχεδιάστριας θα δημοπρατηθεί για φιλανθρωπικό σκοπό

Η προσωπική γκαρνταρόμπα της επαναστατικής Βρετανίδας σχεδιάστριας μόδας Dame Vivienne Westwood πρόκειται να δημοπρατηθεί για την ενίσχυση των φιλανθρωπικών σκοπών που υποστήριζε κατά τη διάρκεια της ζωής της.

 

Η πρωτοπόρος του πανκ Dame Vivienne πέθανε σε ηλικία 81 ετών τον Δεκέμβριο του 2022 και το fashion brand  της συνεχίζει να λειτουργεί υπό τη δημιουργική διεύθυνση του συζύγου της Andreas Kronthaler, ο οποίος επέλεξε και τα fashion item της προσωπικής της γκαρνταρόμπας  που θα πωληθούν σε δύο δημοπρασίες.

 Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Ίδρυμα Vivienne, τη Διεθνή Αμνηστία και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, παράλληλα με το THE BIGPICTURE – Vivienne’s Playing Cards, ένα έργο του Ιδρύματος Vivienne για τη συγκέντρωση χρημάτων για την Greenpeace.

Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s θα διοργανώσει μια live δημοπρασία ενώ παράλληλα θα διαξαχθει και μία on line! Τα μέλη του κοινού θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη συλλογή πριν βγει στο σφυρί σε μια δωρεάν δημόσια έκθεση, στην οποία θα έχει το τίτλο:  Vivienne Westwood: The Personal Collection, στα κεντρικά γραφεία του Christie’s στην King Street του Λονδίνου από τις 14 έως τις 24 Ιουνίου.

 

 

 



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ