Θεσσαλονίκη: «Φοβόμαστε, έχω φτάσει στο σημείο να κρύβω όλα τα μαχαίρια» – Καταδικάστηκε 50χρονος για ενδοοικογενειακή απειλή

Ακόμη μία υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας και απειλής εκδικάστηκε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με κατηγορούμενο έναν 50χρονο και θύματα την σύζυγο και τον γιο του.

Το επεισόδιο συνέβη την περασμένη Δευτέρα, στο σπίτι της οικογένειας, όταν η σύζυγος του 50χρονου ζήτησε 20 ευρώ για να πληρώσει τα ιδιαίτερα μαθήματα του 13χρονου παιδιού τους.

Όπως περιέγραψε η ίδια στους δικαστές, «μου είπε ότι δεν έχει χρήματα και να πάω να δουλέψω για να βρω λεφτά. Έγινε φασαρία και σηκώθηκε για να με χτυπήσει. Μπήκε μπροστά ο γιος μας για να τον σταματήσει και τον έπιασε από τον γιακά, από το χέρι και τον πέταξε κάτω».

Η ίδια υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για το πρώτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με θύμα την ίδια και τον ανήλικο γιο τους. «Εγώ και το παιδί φοβόμαστε, δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει. Έχω κάνει άλλη μια καταγγελία τον προηγούμενο μήνα και έχω φτάσει στο σημείο να κρύβω όλα τα μαχαίρια του σπιτιού γιατί φοβόμαστε», κατέθεσε η σύζυγος, τονίζοντας ότι έκανε πολλές υποχωρήσεις για να «σώσει» την οικογένειά της.

Από την πλευρά του, ο 50χρονος κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι προσπάθησε να χτυπήσει τον γιο του. «Έβριζε και απειλούσε και της είπα να πάει να βρει δουλειά» είπε για τη σύζυγό του και πρόσθεσε: «Η βία δεν είναι μόνο από τη μεριά μου, δεν σέβεται τίποτα». Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι και ο ίδιος σαν παιδί έφαγε ξύλο, ενώ σχολίασε «ό,τι έγινε έγινε».

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε την αναστολή της ποινής φυλάκισης 18 μηνών στον κατηγορούμενο, υπό τους όρους να μετακομίσει από το σπίτι και να μην πλησιάζει τη σύζυγό του και το ανήλικο παιδί τους σε απόσταση 100 μέτρων.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ