Πώς μια μητέρα έχασε 70 κιλά για χάρη της κόρης της υιοθετώντας 2 συνήθειες – «Έχανα βάρος και παράλληλα αποκτούσα μυϊκή μάζα»

Η Marsha Parker κατάλαβε ότι η κακή υγεία της επηρέαζε την ευημερία της κόρης της. Η ιστορία της θα σας εμπνεύσει. Ως νέα μητέρα το 2010, η Marsha Parker έπρεπε να μεγαλώσει την κόρη της μόνη της.

Ο πατέρας της κόρης της, Kumari δεν ήταν παρών και η Parker αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη δουλειά της ως χρηματοοικονομική σύμβουλος για μια χαμηλόμισθη θέση με πιο ευέλικτες ώρες, ώστε να μπορέσει να φροντίσει το μωρό της.

«Έπρεπε να ξεκινήσω από το μηδέν. Δεν υπήρχαν πολλά χρήματα», λέει η 41χρονη Parker. Αυτό σήμαινε ότι τα χρήματα που είχε για τα ψώνια πήγαιναν πρώτα στην κόρη της, Kumari. «Έκανα μια επιλογή. Αν κάποια από εμάς έπρεπε να τρώει υγιεινά, θα ήταν εκείνη. Της έδινα τα πράσινα υγιεινά smoothies ενώ εγώ έτρωγα τηγανιτό κοτόπουλο των 1,25 δολαρίων».

Η Parker, που ζει στο Bronx της Νέας Υόρκης, είχε φτάσει τα 95 κιλά μετά τη γέννηση της Kumari, και με τη διατροφή που ακολουθούσε καταναλώνοντας κυρίως φθηνό γρήγορο φαγητό, το βάρος της συνέχισε να αυξάνεται. «Ήμουν αγχωμένη και νομίζω ότι περνούσα επιλόχεια κατάθλιψη χωρίς να το συνειδητοποιώ», λέει. «Η Kumari κοιμόταν και εγώ έκλαιγα, τρώγοντας πουτίγκα σοκολάτας και πίνοντας αναψυκτικά. Ήμουν επιρρεπής σε φαγητά που ήξερα ότι ήταν επιβλαβή, αλλά μου έδιναν παρηγοριά εκείνη την στιγμή».

Αυτό συνεχίστηκε για τα πρώτα 5 χρόνια της ζωής της Kumari και η Parker έφτασε τα 132 κιλά. Είχε επίσης αναπτύξει υψηλή πίεση και προδιαβήτη. «Η Kumari άρχισε να ανησυχεί για μένα», λέει. «Είναι πολύ έξυπνη και τα έξυπνα παιδιά σε κρατούν σε εγρήγορση. Πονούσε το κεφάλι μου από το φαγητό και εκείνη έλεγε: Χρειάζομαι να είσαι υγιής, ανησυχώ πραγματικά πολύ για σένα. Σε παρακαλώ φάε πιο υγιεινά». «Τότε συνειδητοποίησα ότι η υγεία μου ήταν συνδεδεμένη με την ευημερία της», αποκάλυψε η Parker.

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση της Parker: Από 132 κιλά σε fitness icon

Η Parker αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή της, παρά τις οικονομικές δυσκολίες. Ξεκίνησε μαθήματα kickboxing και υιοθέτησε μια διατροφή πλούσια σε πράσινα smoothies και καθαρές πρωτεΐνες, όπως ψάρι, κοτόπουλο και αυγά.

«Ήμουν τόσο αποφασισμένη, που δεν μου έλειπαν τα φαγητά που συνήθιζα να τρώω», λέει. «Ήξερα ότι ήταν θέμα ζωής και θανάτου, οπότε ήμουν αποφασισμένη». Και η στήριξη της κόρης της Kumari ήταν καθοριστική.

«Η Kumari με ξυπνούσε νωρίς το πρωί και με βοηθούσε να διαβάζω τις ετικέτες των τροφίμων», λέει η Parker. Μετά από 7 μήνες, η Parker είχε χάσει 32 κιλά και μέσα σε ένα χρόνο, 45 κιλά. Τον Ιούλιο του 2018, έφτασε σε ένα σταθερό σημείο και αποφάσισε να δοκιμάσει την άρση βαρών.

«Αυτό ήταν που άλλαξε τα πάντα», λέει. «Έχανα βάρος και παράλληλα αποκτούσα μυϊκή μάζα».

Η Parker έχασε συνολικά 70 κιλά και διατήρησε μια ισορροπία ανάμεσα στις προπονήσεις 5 ημέρες την εβδομάδα, την δουλειά της ως διαδικτυακή καθηγήτρια, τις σπουδές της για το διδακτορικό της και την εκπαίδευση της Kumari στο σπίτι.

Η Parker δήλωσε ότι «όλη της η ζωή έχει αλλάξει». «Η Kumari μου έσωσε τη ζωή», παραδέχεται η ίδια.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ