Οι μουσουλμάνοι της Θράκης έδιωξαν τον ψευτομουφτή Ξάνθης – Χρειάστηκε η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.

Πρωτοφανείς σκηνές διαδραματίστηκαν στο Τέμενος της Σμίνθης, με άτομα από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης να απομακρύνουν εν μέσω έντασης τον ψευτομουφτή Ξάνθης, Μουσταφά Τράμπα, όταν ο τελευταίος επιχείρησε στην προσευχή της Παρασκευής να επιβάλει στους πιστούς τον Ιμάμη της επιλογής του.

Σύμφωνα με το pameevro.gr η ένταση ήταν τόσο μεγάλη, που κρίθηκε αναγκαίο να επέμβει η Ελληνική Αστυνομία, ώστε να καταλαγιάσουν τα πνεύματα.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν πριν από δύο περίπου εβδομάδες, όταν ο Ιμάμης Σμίνθης επί 30 και πλέον χρόνια, Αχμετσίκ Μεχμέτ, αρρώστησε και χρειάστηκε να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου και διασωληνώθηκε.

Εν μέσω Ραμαζανιού, τις προσευχές στη Σμίνθη, τελούσε ο αντικαταστάτης του, άνθρωπος δικός του, για περισσότερα από 20 χρόνια. Δυστυχώς ο Ιμάμης Ξάνθης δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή.

Μόλις δύο ημέρες μετά την κηδεία του Ιμάμη, ο ψευτομουφτής της περιοχής, Μουσταφά Τράμπα, έκανε την εμφάνισή του και προσπάθησε να επιβάλει όχι μόνο την παρουσία του, αλλά και τον Ιμάμη της επιλογής του στους πιστούς, με τους δεύτερους όπως προαναφέραμε να αντιδρούν έντονα.

Μάλιστα, ο Μουσταφά Τράμπα, δεν δίστασε να ανέβει στις σκάλες του Τεμένους ώστε να ενημερώσει τους πιστούς για τις προθέσεις του.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ