Νίσυρος: «Έδινε προφυλακτικά και ερωτικά παιχνίδια στα παιδιά» – Οι νέες καταγγελίες για τον αρχαιοφύλακα και οι αναφορές ότι «έχει πλάτες»

Νέες καταγγελίες – σοκ βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον 50χρονο αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο, ο οποίος κατηγορείται ότι έδειξε πορνογραφικό υλικό σε 10χρονο και καταγγέλθηκε και για ασέλγεια σε βάρος παιδιού.

Ο πρώτος που έσπασε τη σιωπή του ήταν ένας 10χρονος μαθητής. Αμέσως μετά, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των όσων συνέβαιναν στη Νίσυρο και τα στόματα να ανοίγουν.

Στο Mega μίλησε η μητέρα ενός ανήλικου, αποκαλύπτοντας ότι ο αρχαιοφύλακας έδινε sex toys και προφυλακτικά στα παιδιά. Η ίδια καταγγέλλει ότι ο φερόμενος ως δράστης έχει ανθρώπους που τον καλύπτουν και οι οποίοι απειλούν τους γονείς ότι «θα σας ρημάξουμε».

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση, το Υπουργείο Πολιτισμού έχει διατάξει ένορκη διοικητική έρευνα, ενώ προχώρησε και στην αναστολή των καθηκόντων του εν λόγω υπαλλήλου.

Ο ίδιος πάντως ο 50χρονος αρχαιοφύλακας επιμένει στην αθωότητά του και υποστηρίζει πως έπεσε θύμα πλεκτάνης.

«Είχε και κάμερες στην τουαλέτα»

«Το δικό μου το παιδί ήρθε τη Δευτέρα το απόγευμα, είχε πάρει ήδη το θέμα διάσταση, οπότε λέει “θέλω να σας μιλήσω, αφορά και εμένα”. Ανεβαίνει στο δωμάτιο, κατεβαίνει και μας δείχνει κάποια προφυλακτικά. Του λέμε “τι είναι αυτά”. Είναι παίκτης στην ομάδα ο γιος μου, 14,5 στην ηλικία και στον τελευταίο αγώνα που είχανε, τον είχε προσελκύσει στο λιμάνι της Ρόδου και του τα έδωσε. Μας ανέφερε ότι τον έχει καλέσει σπίτι του. Του έχει δείξει όλα αυτά τα παιχνίδια που έχει, του έκανε πρόταση να πάει να τα δοκιμάσει. Του έβρισκε συχνά δικαιολογία να πάει, δήθεν “έλα να σου δώσω κάτι” και πήγαινε και τελικά του έδινε προφυλακτικά. Από πέρυσι το καλοκαίρι γίνεται όλη αυτή η ιστορία με όλη την παρέα των παιδιών, γιατί σήμερα θα καταθέσουν πάνω από εφτά παιδάκια», είπε αρχικά η μητέρα.

Όπως λέει η ίδια: «Δεν είχα καμία εικόνα. Το μόνο που είχε συμβεί πέρυσι λίγο πριν αρχίσουν τα σχολεία, ήταν κάποια παιδιά, τα οποία ήθελε να τα πάρει μονοήμερη εκδρομή αυτός. Ήταν “ατσαλάκωτος”, ήταν ο άνθρωπος ο υπέροχος, ο καλοσυνάτος. Έβγαζε κάτι πονηρό. Εγώ τον θεωρούσα γλοιώδη. Δεν ήταν το παιδί μου μέσα στα παιδιά με τις ουσίες. Ο δικός μου ήταν μόνο με τα σεξουαλικά αντικείμενα. Έχει δώσει σε κάποια παιδιά από την παρέα. Μας είπε το δικό μας το παιδί ότι είχε και κάμερες στην τουαλέτα. Επίσης, ότι το είχε κάνει τύπου ερωτική φωλίτσα. Δηλαδή έλεγε στα παιδιά “φέρτε το κορίτσι σας, θα σας δώσω το κλειδί”. Υπάρχουν άνθρωποι που τον βοηθάνε και τον καλύπτουν, που έχουν κρύψει τα αντικείμενά του. Κυριακή και Δευτέρα τον είχαν στα σπίτια τους. Έβγαιναν οι ίδιοι και μας έλεγαν “θα δείτε τι θα πάθετε. Ο… έχει πλάτες. Δεν ξέρετε τι κρύβεται από πίσω του. Θα σας ρημάξουμε”», συμπληρώνει η μητέρα ενός ανήλικου παιδιού.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η συγγενής ενός 13χρονου αγοριού, αναφέροντας ότι το παιδί αρχικά φοβόταν αλλά πλέον άρχισε να μιλάει και να αποκαλύπτει τα όσα συνέβαιναν.

«Εγώ σαν συγγενής του θύματος, όταν έμαθα ό,τι γινόταν, είχα μπει σε ένα σοκ, ως γνωστόν η οικογένειά μας έχει μεγάλες επιπτώσεις και οι οικογένειες που βγήκαν να μιλήσουν. Πρέπει να είμαστε όλοι δυνατοί και ενωμένοι. Ο συγγενής μου είναι ένα μικρό παιδί και έχει αρχίσει να είναι απόμακρος, να μη θέλει να μιλήσει, να φοβάται. Άλλαξε εντελώς η συμπεριφορά του μετά από ό,τι μάθαμε. Μας είπε ότι όχι μόνο έδειχνε πορνογραφικό υλικό, αλλά κυκλοφορούσε και στο σπίτι γυμνός μπροστά στα παιδιά και έδειχνε και τα sex toys μαζί με βίντεο. Όταν προσπάθησε να τον αγγίξει, ο συγγενής μου σηκώθηκε και έφυγε και δεν ξαναμίλησε ποτέ γι’ αυτό και τώρα που ήρθαν όλα στη φόρα, επειδή σταμάτησε να φοβάται, μας τα είπε όλα. Είναι αγόρι 13 ετών».

«Τα παιδάκια φοβόντουσαν να μιλήσουν τόσο καιρό ή δεν έδιναν σημασία γιατί απλά έλεγαν “είναι ανώμαλος”. Περιμένουμε τα παιδιά με την βοήθεια παιδοψυχολόγων που έχουν έρθει στο νησί να μας πουν τι έγινε. Έχω ακούσει από διάφορους ανθρώπους ότι υπήρχαν πολλές βοήθειες γι’ αυτόν τον κατηγορούμενο, ο οποίος δεν αξίζει να είναι έξω. Ασχολούμαστε μόνο με το τι θα κάνουμε για να μπει στη φυλακή. Είμαστε όλοι ενωμένοι», συμπληρώνει.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ