MEGA: Μετά το “Maestro” τι;

Το MEGA είναι ίσως το μόνο κανάλι που δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα αναφορικά με την πράιμ τάιμ ζώνη. Κι αυτό γιατί για του χρόνου όπως πρώτο σας είχε αναφέρει το tinasmess.gr η ζώνη θα ανήκει αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου στον Ανδρέα Γεωργίου μετά από μια συμφωνία μαμούθ που έκλεισε με το κανάλι για αναλάβει δυο σειρές back to back.

Eτσι, έχοντας ξεφύγει από τα προβλήματα του ΕΚΟΜΕ, το Μεγάλο Κανάλι ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και κοιτάει ακόμα πιο μπροστά κλείνοντας για την μεθεπόμενη σεζόν μεγάλες παραγωγές αντάξιες του “Maestro” του οποίου ο β΄κύκλος θα κάνει πρεμιέρα τον Μάιο και ο γ’ τον Σεπτέμβριο. Μια από αυτές είναι και οι “Αθώοι” σε σενάριο Ελένη Ζιωγα και σκηνοθεσία Νίκου Κουτελιδάκη, μια μεγάλη παραγωγή της οποίας τα γυρίσματα θα κρατήσουν σχεδόν ένα χρόνο γι αυτό και η προβολή της εν λόγω σειράς δεν προγραμματίζεται για τη σεζόν που μας έρχεται.

Πρόκειται για τηλεοπτική μεταφορά του έργου «Κατάδικος» του Κωνσταντίνου Θεοτόκη το οποίο αποτελεί ένα εκτεταμένο αφήγημα.

Γραμμένο το 1919, η ιστορία του εκτυλίσσεται σε ένα χωριό της Κέρκυρας. Εκεί ζει ένα ζευγάρι, ο Γιώργης και η Μαργαρίτα, με τα δύο παιδιά τους και έχουν στη δούλεψη τους τον Τουρκόγιαννο για τις δουλειές του κήπου. Ο Τουρκόγιαννος έχει κρυφό -ανομολόγητο έρωτα- για την Μαργαρίτα την οποία, όπως περιγράφεται, «λατρεύει σαν Παναγία». Εκείνη ενδίδει στην «πολιορκία» γείτονά τους, του Πέτρου Πέπονα, όμως ο Τουρκόγιαννος έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει και προσπαθεί να εμποδίσει την «παρεκτροπή» της Μαργαρίτας.

Η παρουσία του γίνεται ενοχλητική για το παράνομο ζευγάρι και για να τον «εξουδετερώσουν», τον διαβάλλουν στον Γιώργη ο οποιος διώχνει τον Τουρκόγιαννο από το σπίτι και την δούλεψη του. Την επόμενη ο Γιώργος βρίσκεται δολοφονημένος. Οι υποψίες έπεσαν  στον Τουρκόγιαννο ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια. Ανεμπόδιστοι από οτιδήποτε Πέτρος και Μαργαρίτα παντρεύονται, όμως σε ένα από τα παιχνίδια της ζωής ο Πέτρος συλλαμβάνεται για αδίκημα, πηγαίνει φυλακή και βρίσκεται να μοιράζεται το ίδιο κελί με τον Τουρκόγιαννο. Εκεί ο Πέπονας παραδέχεται ότι εκείνος δολοφόνησε τον Γιώργη.

Το κέντρο βάρους της πλοκής αποτελεί ο Τουρκόγιαννος τον οποίο ο Θεοτόκης -ασκήθηκε επίμονα στην αναπαραστατική πεζογραφία που αντιγράφει την ζωή- τον θέλει να έχει μια ιδιαίτερη θεωρία ζωής, που συνοψίζεται στην «ηθική της πλήρους αυταπάρνησης», την χωρίς αντίκρισμα καλοσύνη.

Οι επαφές με ηθοποιούς για τους χαρακτήρες της σειράς έχουν ξεκινήσει και ο πρώτος που είπε το “ναι” και έδωσε τα χέρια είναι ο Κώστας Νικούλι.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ