Μάτι: «Δεν άκουσαν τον πόνο και τις κραυγές μας» – Ξεσπούν οι συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας

«Η ελληνική Δικαιοσύνη χθες έγραψε ιστορία με τα πιο μελανά χρώματα». Με αυτά τα λόγια, σχολίασε ο κ. Γιώργος Καΐρης που έχασε την σύζυγό του στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι, την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές των κατηγορουμένων.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Ο κ. Καΐρης, παράλληλα, έκανε ένα σχόλιο, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την πρωτόδικη απόφαση στο Μάτι όπου τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχει μηδενική ανοχή στον λαϊκισμό ως προς τη Δικαιοσύνη». «Είμαι εδώ πέρα για τον άνθρωπο της ζωής μου, που τον έχασα. Η υπόθεση αυτή αφορά συγγενείς θυμάτων και εγκαυματίες, κι όχι τούβλα και οτιδήποτε άλλο» είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε, σχετικά με την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, «θέλω να τονίσω πως δεν χωράνε πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεσή μας. Δεν μας αντιπροσωπεύει κανένα κόμμα. Εμείς αντιπροσωπεύουμε τους εαυτούς μας, τους ανθρώπους μας που κάηκαν και τους εγκαυματίες. Η Ένωση Δικαστών εκφράζει την ανησυχία της για τα λαϊκά δικαστήρια. Όταν ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεσή μας, η έδρα μας είπε ότι δεν θέλει να ακούσει το παραμικρό. Το σεβαστήκαμε επί 18 μήνες. Εάν τώρα κρίνει, πως από την χθεσινή ημέρα, εμείς λαϊκίζουμε, προφανώς, δεν γνωρίζει τι σημαίνει η λέξη λαϊκισμός. Ντρέπομαι που θα το πω, αλλά η ελληνική Δικαιοσύνη είναι αυτή που λαϊκίζει. Έχουμε πάρα πολλά στοιχεία στα χέρια μας, τα οποία στο δικαστήριο δεν ακούστηκαν. Αν νομίζουν ότι θα μας κάνουν να κλείσουμε το στόμα μας, να ξέρουν ότι εξοργιζόμαστε ακόμη περισσότερο. Έξι χρόνια δείχνουμε την απόλυτη ανοχή στην Δικαιοσύνη».

«Έχουμε χρέος να το πάμε μέχρι τέλους»

Σε φορτισμένο κλίμα μίλησε η κα Μαίρη Αβραμίδου, η οποία έχασε 4 δικούς της ανθρώπους στην τραγωδία στο Μάτι, η οποία τόνισε πως νιώθει κακοποιημένη, προδομένη και αδικημένη από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα, κατ’ επανάληψη επί έξι χρόνια.

«Στην χθεσινή δίκη και γενικότερα όλους αυτούς τους μήνες θεωρώ ότι δεν δοκιμαστήκαμε μόνο εμείς αλλά και ολόκληρη η ελληνική Δικαιοσύνη. Έχουμε χρέος, απέναντι στους ανθρώπους μας, για την δικαίωση του άδικου χαμού τους να το πάμε μέχρι τέλους, να αγωνιστούμε μέχρι να μην πηγαίνει άλλο. Χθες είπα ότι μόνο στην Θεία Δίκη εναποθέτω τις ελπίδες μου. Εύχομαι να διαψευσθώ παταγωδώς».

«Επί 18 μήνες βλέπανε netflix, δεν παρακολουθούσαν τι λέγαμε»

Για μια απόφαση-όνειδος για την ελληνική κοινωνία, έκανε λόγο ο κ. Νίκος Γιαννόπουλος, ο οποίος έχασε την μητέρα του. «Δεν υπάρχουν λόγια να την περιγράψουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η έδρα δεν άκουσε τίποτα από ότι είπαμε και απ’ ότι ελέχθη. Επί 18 μήνες βλέπανε netflix, δεν παρακολουθούσαν τι λέγαμε, δεν άκουσαν τον πόνο μας και τις κραυγές μας. Κάποια βράδια νομίζω πως φταίω εγώ για την φωτιά. Ακούμε από την σημερινή ηγεσία ότι άλλαξε ο νόμος, αλλά άλλαξε για τους εμπρηστές και όχι για το επιτελικό κράτος. Αυτή είναι η διαφορά».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ