Μακροζωία: Το μυστικό για να ζήσετε μέχρι τα 120 σύμφωνα με κορυφαίο ειδικό!

Έρευνες έχουν δείξει ότι η μακροζωία είναι ένας συνδυασμός τρόπου ζωής και γενετικής. Οι ειδικοί, ωστόσο, δίνουν μεγάλη έμφαση στην καλή διατροφή, τονίζοντας ότι μπορεί να βοηθήσει να προσθέσετε χρόνια στη ζωή σας. Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό για να ζήσετε μέχρι τα 120;

Ο καθηγητής γεροντολογίας και διευθυντής του Ινστιτούτου Μακροζωίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και συγγραφέας του βιβλίου «Η δίαιτα της μακροζωίας», Valter Longo μοιράζεται μαζί σας το μυστικό για να ζήσετε μέχρι την ηλικία των 120 ετών που αποτελεί, όπως λέει ο ίδιος, στόχο του.

Το κλειδί της μακροζωίας για να ξεπεράσετε τα 100 κεράκια στην τούρτα σας είναι μία δίαιτα που μιμείται τη νηστεία. Σε αυτή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμμετέχουν σε νηστεία για περίπου 12 ώρες την ημέρα και να το κάνουν αυτό πέντε συνεχόμενες ημέρες, τρεις φορές τον χρόνο. Η δίαιτα εστιάζει κυρίως στο να αλλάξουν οι ώρες κατανάλωσης φαγητού και όχι το τι τρώγεται.

Ο Longo προτείνει 12 ώρες νηστείας και 12 ώρες σίτισης – ας πούμε από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κατανάλωση μόνο 500 θερμίδων δύο ημέρες την εβδομάδα και κανονική διατροφή τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Η δίαιτα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ, η συγκεκριμένη δίαιτα βοηθά στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ασθενειών και επηρεάζει θετικά τον τρόπο με τον οποίο τα κύτταρα γερνούν.

Όπως αναφέρει ο Longo στο GB News, «Η διαλειμματική και η περιοδική νηστεία αναδεικνύονται ως ασφαλείς στρατηγικές για να σας εξασφαλίσουν μακροζωία, καταπολεμώντας την κυτταρική γήρανση και τους παράγοντες κινδύνου ασθενειών χωρίς να προκαλούν σχεδόν καμία παρενέργεια».

Την ίδια άποψη εξέφρασε και η Dr Mayoni Gooneratne η οποία δήλωσε: «Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η διαλειμματική νηστεία μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων πιθανών επιδράσεων στη μακροζωία. Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν υιοθετήσετε πρακτικές νηστείας».

Η διαλειμματική νηστεία είναι επίσης ένα χρήσιμο εργαλείο για να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, ιδιαίτερα στις γυναίκες που βιώνουν την εμμηνόπαυση, εξήγησε η συνιδρύτρια του The Fast 800, Dr Clare Bailey.

Σύμφωνα με την ίδια, «Η διαλειμματική νηστεία μπορεί να είναι απίστευτα αποτελεσματική και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος από τη μέση και το λαιμό και να βελτιώσετε τη μεταβολική σας υγεία».

«Η μείωση των θερμίδων σας σε 800-1.000 θερμίδες την ημέρα σε δύο ή τρεις ημέρες την εβδομάδα μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά – και είναι αρκετά απλό για να το καταφέρετε. Το να κάνετε μερικές ημέρες νηστείας 800 θερμίδων, όπου το σώμα σας αρχίζει να καίει το περιττό λίπος ως καύσιμο, είναι συχνά το μόνο που χρειάζεται για να επιστρέψετε στο προηγούμενο βάρος σας» προσθέτει η Dr Clare Bailey.

Πηγή: oloygeia.gr

«Είμαι μια γιαγιά 61 ετών που φοράει μπικίνι – Αυτές οι 8 ασκήσεις θα σας κρατήσουν σε τέλεια φόρμα»

Το σούπερ λαχανικό που βελτιώνει τη μνήμη, βοηθάει στο αδυνάτισμα και χτίζει γερά οστά

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ