Κως: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι γονείς του νεκρού βρέφους – Τι λέει ο θείος του μωρού

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και με τον όρο να παρουσιάζονται μία φορά το μήνα στο τμήμα, αφέθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέως και Ανακρίτριας, οι γονείς του ενός έτους βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο πριν από τρεις ημέρες στην Κω.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν, όταν η 20χρονη μητέρα του βρέφους, ενώ βρισκόταν στο σπίτι τους στην Κω, διαπίστωσε ότι η ανήλικη κόρη της είχε χάσει τις αισθήσεις της. Στη συνέχεια, προσπάθησε να τη συνεφέρει, ενώ ταυτόχρονα έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια. Τότε, ένοικοι της πολυκατοικίας προσέτρεξαν στην οικία τους προκειμένου να βοηθήσουν.

Περίπου μισή ώρα μετά, η μητέρα του μωρού κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ταυτόχρονα ένας γείτονας της πολυκατοικίας της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να φτάσουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το βρέφος δεν ανέπνεε και εφάρμοσαν τα σχετικά πρωτόκολλα ανάνηψης.

Έπειτα, μετέφεραν το παιδί στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν αρχικά, την παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό του σύστημα, με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το βρέφος κατέληξε. Επειδή οι γιατροί διαπίστωσαν και εξαιρετικά ύποπτα σημάδια στο σώμα του βρέφους ειδοποίησαν τις Αρχές και ξεκίνησε σχετική έρευνα.

Τι λέει ο θείος του νεκρού βρέφους

Ο θείος του βρέφους περιγράφει στο Live News την κατάσταση της οικογένειας μετά τον αναπάντεχο χαμό του βρέφους. «Η νύφη μου και ο αδελφός μου είναι σε πολύ χάλια κατάσταση και θέλουν να βγουν από εκεί πέρα να δουν τι θα κάνουν με την κόρη τους και να του δίνουμε δύναμη και κουράγιο, τίποτα άλλο».

Τονίζει ακόμα ότι άδικα κατηγορούν τους γονείς του βρέφους. «Είναι ένας πατέρας με τρία παιδιά. Περιμένει το τρίτο παιδί, το ένα το έχασε. Η γυναίκα του που είναι μέσα αυτή τη στιγμή είναι έγκυος και είναι μέσα στα κρατητήρια».

Τα όσα ακούγονται περί κακοποίησης του μωρού ισχυρίζεται πως είναι ανυπόστατα και πως θα κινηθούν νομικά προς οποιονδήποτε υποστηρίζει κάτι τέτοιο. «Δεν καταλάβαιναν τον πόνο της μάνας και του πατέρα και της οικογένειας. Μας έχουν καταστρέψει ψυχολογικά. Λέει ότι κακοποίησε το παιδί του και το βίασε. Αυτόν θέλω να βρω. Δηλαδή αν έχουμε τον Θεό μας».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ