Κόρινθος: «Δεν τον επηρέασε σε τίποτα» – Τι λέει ο χειρουργός για το ξεχασμένο ψαλίδι μέσα στο σώμα ασθενή

Οι στενοί συγγενείς του 60χρονου, στο σώμα του οποίου οι γιατροί ξέχασαν ένα μικρό ψαλίδι που χρησιμοποιήθηκε κατά την διάρκεια επέμβασης στην Κόρινθο, ζητούν την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα loutrakiblog.gr, ένας 60χρονος πριν από περίπου δύο μήνες, χειρουργήθηκε στη χολή του στο νοσοκομείο Κορίνθου. Ο ασθενής παρουσίασε υψηλό πυρετό και έπειτα από λίγες ημέρες πέθανε από σηψαιμία. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κατά τη νεκροψία – νεκροτομή βρέθηκε μέσα στο σώμα του ένα μικρό εργαλείο που είχε ξεχάσει ο χειρουργός.

Ο κατηγορούμενος γιατρός μίλησε στο Mega και έδωσε την δική του εκδοχή για τα δραματικά γεγονότα, κάνοντας λόγο για λάθος, ενώ υποστηρίζει πως ο θάνατος του 60χρονου δεν έχει σχέση με τα όσα έγιναν στο επίμαχο χειρουργείο. «Το ψαλίδι έπεσε, παρασύρθηκε. Το πώς δεν μπορώ να το ξέρω. Μπορεί κάποιος άλλος βοηθός να έκοψε σε κάποιο σημείο και να το άφησε πάνω του», δηλώνει.

Όπως λέει ο γιατρός όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2020, όταν έκανε εγχείρηση στον ασθενή του, στο νοσοκομείο της Κορίνθου. «Τον Οκτώβριο του 2020 τον χειρούργησα εγώ και το ψαλίδι το βρήκα τον Φεβρουάριο του 2021. Το ψαλίδι ήταν κλειστό. Δεν ήταν μυτερό, ήταν στρογγυλό, δεν τον επηρέασε σε τίποτα».

Ένα μήνα μετά την επέμβαση κατά τη διάρκεια εξετάσεων, ο γιατρός βλέπει το μικρό ψαλίδι που είχε μείνει ξεχασμένο και ενημερώνει τον ασθενή του. «Είμαι χειρουργός από το 1987, τέτοιο πράγμα δεν μου έχει τύχει», τονίζει.

Τον Μάρτιο του 2021, πέντε μήνες μετά το λάθος στο χειρουργείο, ο ασθενής κάνει νέο χειρουργείο στο «Αττικόν» νοσοκομείο και το ψαλίδι που είχε μείνει ξεχασμένο στο σώμα του αφαιρείται.

«Το βρήκανε στο χειρουργείο που του έκαναν τον Μάρτιο του 2021 στο «Αττικόν». Ήθελε να το βγάλει και το έβγαλε το ψαλίδι. Μετά έκανε χημειοθεραπεία. Στο πρακτικό του χειρουργείου γράφουν ότι βρήκαν υποτροπή», λέει.

Από τότε όπως λέει ο κατηγορούμενος γιατρός, ο 60χρονος κινήθηκε νομικά εναντίον του. «Το ψαλίδι ήταν σε άλλο μέρος, όχι σε αυτό που δουλέψαμε. Εκεί που ήταν ο καρκίνος. Σε άλλο μέρος, είχε πέσει δεξιά. Έκανε σε με εμένα μήνυση και στον προηγούμενο γιατρό γιατί λέει δεν του έκανε καλό χειρουργείο».

Όλα αυτά τα χρόνια ο γιατρός ενημερωνόταν για την υγεία του άλλοτε ασθενή του. Είναι βέβαιος όπως λέει στο Live News, πως ο θάνατός του, πριν από λίγες μέρες, δεν σχετίζεται με το δικό του λάθος. Η κατάληξή του ήταν προδικασμένη. Είχε έναν καρκίνο, ο οποίος αφαιρέθηκε, αλλά τελικά δεν είχε αφαιρεθεί καλά γιατί έκανε υποτροπή».

Πληροφορίες ανέφεραν πως ήδη έχει διαταχθεί ΕΔΕ στο νοσοκομείο Κορίνθου και πως ο γιατρός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Κάτι πάντως που ο ίδιος διαψεύδει, σύμφωνα με το Mega.

Η έρευνα για τα αίτια θανάτου του 60χρονου συνεχίζονται, με στενούς συγγενείς του να ζητούν να χυθεί άπλετο φως και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι όσοι ευθύνονται και επιτάχυναν το τέλος του.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ