Κικίλιας: «Μας ανησυχεί πιο πολύ η Θεσσαλία» – Οι δηλώσεις του από την Λάρισα ενόψει της κακοκαιρίας

Η Θεσσαλία ανησυχεί περισσότερο τις αρχές ενόψει της επιδείνωσης του καιρού που αναμένεται τις επόμενες ώρες, με δεδομένες τις καταστροφές που υπέστη η περιοχή από την τελευταία σφοδρή κακοκαιρία τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπως εξήγησε ο Βασίλης Κικίλιας μετά την σύσκεψη του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, στη Λάρισα.

«Μας ανησυχεί πιο πολύ η Θεσσαλία, διότι το πεδίο της είναι επιβαρυμένο από την τελευταία καταστροφή» είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μετά την σύσκεψη ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή.

«Είμαστε όλοι εδώ. Για μία ακόμη φορά έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο. Δεν είναι της τάξης των φαινομένων που αντιμετωπίσαμε πριν από μερικούς μήνες, όμως προφανώς γίνεται σε ένα πεδίο επιβαρυμένο και ταλαιπωρημένο», είπε αρχικά και διευκρίνισε ότι ο ίδιος θα παραμείνει στη Λάρισα όλο το βράδυ, μέχρι και αύριο.

«Ζήτησα να είμαστε σε διασπορά όλη τη νύχτα για να παρακολουθήσουμε ανά περιοχή της Θεσσαλίας -και όχι μόνο, γιατί τα φαινόμενα θα υπάρχουν και στην κεντρική Μακεδονία, Πιερία, Κατερίνη, στη Βόρεια Εύβοια, στις Σποράδες, ενδεχομένως και στο πόδι της Χαλκιδικής. Η επαγρύπνηση πρέπει να υπάρχει. Καλό θα ήταν γι’ αυτές τις βραδινές ώρες που μας λένε οι μετεωρολόγοι ότι θα έχουμε αυτό το φαινόμενο σε πιο μεγάλη ένταση, να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας. Είναι σημαντικό το ότι εργαζόμαστε και λειτουργούμε, όλοι μαζί» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας τόνισε πως «είμαστε σε ετοιμότητα. Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι η Θεσσαλία είναι ήδη επιβαρυμένη. Το παρακολουθούμε κι είμαστε επί ποδός. Θα είμαστε σε επιφυλακή μέχρι το φαινόμενο να λήξει».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ