Κατερίνη: Απάτες με δήθεν τροχαία – Άρπαξαν 11.500 ευρώ, χρυσές λίρες και κοσμήματα από ηλικιωμένες

Μια αλλοδαπή γυναίκα συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, για απάτες και απόπειρες απάτης, που έγιναν το τελευταίο διήμερο σε Πιερία, Πέλλα και Δράμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργός της τηλεφώνησε σε ημεδαπή γυναίκα σε περιοχή της Πιερίας, προσποιούμενος τον αστυνομικό και ισχυρίστηκε ότι ο γιος της έχει προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα και για να αποφύγει δήθεν τις ποινικές συνέπειες, της ζήτησε αρχικά το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ.

Μάλιστα για γίνει περισσότερο πειστικός, συνεργός του προσποιούνταν στο τηλέφωνο τον γιο της.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν άμεση και οδήγησε στον εντοπισμό και στη σύλληψη της αλλοδαπής γυναίκας στην Κατερίνη, τη στιγμή που ανέμενε να παραλάβει το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό των 22.500.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών, σε συνεργασία και με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας και του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, προέκυψε ότι η παραπάνω γυναίκα το τελευταίο διήμερο, ενεργώντας μαζί με τους συνεργούς της και με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου δυστυχήματος ή σοβαρού τραυματισμού, κατάφερε να αποσπάσει:

  • 4.000 ευρώ, 3 χρυσές λίρες και κοσμήματα από γυναίκα σε περιοχή της Πέλλας και
  • 7.500 ευρώ από ηλικιωμένη γυναίκα σε περιοχή της Δράμας.

Επίσης, προχθές το πρωί επιχείρησαν να εξαπατήσουν ακόμη μία γυναίκα σε περιοχή της Δράμας, ζητώντας το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ.

Στην κατοχή της συλληφθείσας βρέθηκαν το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ, 3 χρυσές λίρες και κοσμήματα, τα οποία και αποδόθηκαν στις παθούσες.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των συνεργών της, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ