Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Ανατριχιάζει το γράμμα μιας γυναίκας στην 28χρονη – ΦΩΤΟ

Οργή, θλίψη και συγκίνηση προκαλούν τα γράμματα που αφήνουν πολίτες, συγγενείς και φίλοι της 28χρονης Κυριακής στο σημείο της άγριας δολοφονίας της, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Από τα δεκάδες γράμματα που βρίσκονται ανάμεσα σε λουλούδια, ξεχωρίζει αυτό μίας επιζώσας της έμφυλης βίας, της Ασημίνας. Η ίδια, απευθύνεται στην 28χρονη, η οποία έπεσε νεκρή από τις πολλαπλές μαχαιριές που δέχθηκε από τον πρώην σύντροφό της, κόβοντας με τόσο βίαιο τρόπο το νήμα της ζωής της.

Όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία του INTIME, η Ασημίνα γράφει: «Αγάπη μου, Κυριακή, πήγα να πεθάνω πριν χρόνια από τον σύζυγό μου και το ίδιο μου φέρθηκε η Αστυνομία Αγ. Παρασκευής. Σου εύχομαι καλό παράδεισο, Ασημίνα».

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο της δολοφονίας

Άγιοι Ανάργυροι δολοφονία γυναικοκτονία

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: «Και η αδελφή μου είχε ζητήσει βοήθεια και δεν υπήρχε περιπολικό»

«Η αδερφή μου είχε ζητήσει βοήθεια και δεν υπήρχε περιπολικό», ανέφερε η αδελφή της 43χρονης στη Σαλαμίνα που είχε δολοφονηθεί από τον πρώην σύντροφό της στην οικία της μητέρας της όπου είχε καταφύγει.

Η Μαίρη Πούτου, έχοντας συγκλονιστεί από τη νέα γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους μίλησε στην ΕΡΤ καταγγέλλοντας ότι δεν αρκεί η χρήση μιας ψηφιακής εφαρμογής για να προστατευτούν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας. «Το κουμπί πανικού θα ήταν χρήσιμο αν λειτουργούσαν όλα σωστά», δήλωσε ενώ συγκρίνοντας τα περιστατικά είπε χαρακτηριστικά: «Η γυναικοκτονία της Σαλαμίνας δεν ήταν τόσο θρασύτατη σε σχέση με των Αγίων Αναργύρων. Την κοπέλα τη σκότωσαν έξω από το αστυνομικό τμήμα, που είναι ακόμα χειρότερο».

Η αδικοχαμένη αδελφή της, όπως είπε, είχε πάει το βράδυ που έγινε η κακοποίηση στη Σαλαμίνα και είχε ζητήσει βοήθεια (σ.σ. από το τοπικό αστυνομικό τμήμα). Είχε ζητήσει περιπολικό να πάει από το σπίτι που τη χτύπησε για να την πάρει [….]. Δεν υπήρχε περιπολικό όντως και την είχε μεταφέρει η μητέρα μου τότε».

«Ήταν τραυματισμένη είχε ζητηθεί από τον αστυνομικό υπηρεσίας να ανέβει επάνω, να δώσει κατάθεση, και η μητέρα μου είπε κατεβείτε κάτω να δείτε την κατάσταση. Και είπε αυτός “να έρθει απάνω η ίδια”. Η μητέρα μου του λέει έλα να δεις κάτω πόσο τραγική είναι η κατάσταση δεν μπορεί να ανέβει. Και τότε της απάντησε ο αστυνομικός: “τότε πηγαίνετε πρώτα να την περιθάλψετε και μετά να τη φέρετε» ανέφερε. Η συνέχεια της υπόθεσης είναι γνωστή: Την πήρε η μητέρα μου απελπισμένη όπως ήταν, γιατί πονούσε πάρα πολύ και την πήγε στο Κέντρο Υγείας όπου την περιέθαλψαν και μετά θεώρησαν επειδή το παιδί έκλαιγε γιατί ήταν σε κατάσταση σοκ, να πάνε από το σπίτι, αφού είχε περάσει και ώρα να έρθει εδώ πέρα. Κατά την καθοδήγηση της Αστυνομίας την άλλη μέρα πήγαν και κατέθεσαν την μήνυση», δήλωσε η αδελφής τους θύματος.

Αναφορικά με το κουμπί πανικού (panic button) περιέγραψε τι συνέβη με την αδελφή της: Της έδωσαν και το περιβόητο panic button που το ακούω συνέχεια, που θεωρώ ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο σε μία χώρα που είναι ενεργή σε όλα, όχι στα μισά. Δηλαδή ένα μπουτόν τώρα δεν νομίζω ότι σώζει μια κατάσταση. Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, ας ξεκινήσουμε να τα κάνουμε όλα σωστά και να πάρουμε και το panic button αν προλάβουμε ποτέ να το χρησιμοποιήσουμε γιατί καμία Γεωργία μέχρι τώρα δεν το έχει χρησιμοποιήσει. Δεν πρόλαβε η κοπέλα δυστυχώς».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ