Γιάννης Φέρτης – Μιμή Ντενίση: Ο γάμος τους που έγινε πολυσυζητημένο κοσμικό γεγονός της χρονιάς – Φωτογραφίες

Το 1981 η Μιμή Ντενίση– νέα και πρωτόβγαλτη τηλεοπτική ηθοποιός- παντρεύεται με τον ήδη καταξιωμένο πρωταγωνιστή του θεάτρου Γιάννη Φέρτη. Είχαν γνωριστεί πριν από ένα χρόνο στη θρυλική σειρά “Συμβολαιογράφος“, που έπαιζαν μαζί.

Ο γάμος τους ήταν σούπερ κοσμικό γεγονός της εποχής κι έγινε στην Κρύπτη της Αγίας Φιλοθέης. Εκτός από τη νύφη που φορούσε ένα μάλλον bohemian λευκό νυφικό (χωρίς πέπλο και μόνο με μια λευκή κορδέλα στο κεφάλι) και ο γαμπρός ήταν ντυμένος στα λευκά. Τα στέφανα άλλαξε η αείμνηστη πολιτικός και  πρόεδρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Νίκη Γουλανδρή, που ήταν καλή φίλη της νύφης. Ακολούθησε μεγάλη δεξίωση στον Όμιλο Κηφισιάς με την παρουσία λαμπερών ονομάτων της καλλιτεχνικής κι επιχειρηματική ζωής.

Την ίδια χρονιά του γάμου του το καλλιτεχνικό ζευγάρι απέκτησε και το πρώτο του θεατρικό θίασο, στο θέατρο “Αθηνά”, ανεβάζοντας το έργο “Το τέλος της κυρίας Τσέινι”. Ακολούθησαν κι άλλα επιτυχημένα θεατρικά έργα (όπως είναι το ” Αμαντέους” και οι “Επικίνδυνες σχέσεις”) με τα οποία η Μιμή Ντενίση πήρε το χρίσμα της θεατρικής πρωταγωνίστριας και της συνθιασσάρχισσας, επίσης!

Σκηνή από το έργο “Το τέλος της κυρίας Τσέινι”

 

Η αλήθεια είναι ότι ο Γιάννης Φέρτης (που προερχόταν από το ποιοτικό θέατρο με δάσκαλο τον μέγα Κάρολο Κουν) τη μύησε στο λεγόμενο καλό θέατρο. Αλλά κι εκείνη δεν αποδείχτηκε μόνο καλή μαθήτρια. Έβαλε και τη δική της λάμψη, καθώς και μια ακριβή κι  αρχοντική πινελιά στις παραστάσεις τους, προσκαλώντας ακόμα και διάσημους ξένους συντελεστές για να συνεργαστούν μαζί τους, όπως είναι ο Ρότζετ Ουίλιαμς.

Πάντως, ο Γιάννης Φέρτης δεν παύει να είναι ο θεατρικός της πυγμαλίωνας και μέντορας της– πείτε τον όπως θέλετε- κι αυτό η Μιμή του το αναγνώρισε και με το παραπάνω!

Ο Γιάννης Φέρτης και η Μιμή Ντενίση μέσα στο σπίτι τους

 

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ