Για απόπειρα εκβιασμού συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής- Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

Δικογραφία σε βάρος του 56χρονου παρουσιαστή Κώστα Μιναρετζή και του 39χρονου εκδότη Μένιου Φουρθιώτη, σχηματίστηκε μετά από καταγγελία στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της απόπειρας εκβιασμού και της δυσφήμισης.

Ο μεν 56χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο Μένιος Φουρθιώτης διαφεύγει της σύλληψης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 56 και 39 ετών για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και δυσφήμηση, ενώ ο πρώτος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

 

Η καταγγελία

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν πριν από 10 ημέρες,  όταν ο 46χρονος καλλιτέχνης συναντήθηκε με τον Μένιο Φουρθιώτη, με την μεσολάβηση του Κώστα Μιναρετζή, προκειμένου να αναλάβει την διαφήμιση του 46χρονου καλλιτέχνη στο έντυπο και την ιστοσελίδα που διατηρεί. Η συμφωνία αυτή μεταξύ των δύο ανδρών, περιλάμβανε και χρηματική αμοιβή, που είχε αρχικά προσδιοριστεί στα 7,440 ευρώ τα οποία θα κατέβαλλε στον Μένιο Φουρθιώτη ο 46χρονος καλλιτέχνης σε τρείς ισόποσες δόσεις των 2.480 ευρώ.

Η πληρωμή της πρώτης δόσης όμως δεν κατεβλήθη εμπρόθεσμα με αποτέλεσμα ο Μένιος Φουρθιώτης να ασκεί αφόρητες πιέσεις στον 46χρονο καλλιτέχνη, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ αυθαίρετα ο 39χρονος εκδότης διπλασίασε το συμφωνηθέν ποσό στα 14.880 ευρώ. Ποσό που δεν αντιστοιχούσε στην αρχική συμφωνία.

Αποτέλεσμα ήταν ο 46χρονος να θελήσει να διακόψει την συνεργασία του με τον Μένιο Φουρθιώτη και τον Κώστα Μιναρετζή και τότε ο 46χρονος καλλιτέχνης έγινε αποδέκτης εκβιαστικών πιέσεων προκειμένου να μην τον δυσφημίσει ο εκδότης σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.

Ο 56χρονος Κώστας Μιναρετζής εντοπίσθηκε και συνελήφθη χθες τα ξημερώματα (21/4) και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ενώ η υπόθεση αναβλήθηκε για την Τρίτη 23/4.

Ο Μένιος Φουρθιώτης διαφεύγει της σύλληψης στα πλαίσια του αυτοφώρου.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ