ΕΡΤ – Deutsche Welle: Με νέο πρόγραμμα & νέο κανάλι ενισχύεται η συνεργασία τους!

Η ΕΡΤ ανακοινώνει με χαρά την ενίσχυση της συνεργασίας της με τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό διεθνούς εμβέλειας Deutsche Welle, για την παραχώρηση άνευ τιμήματος στη δημόσια τηλεόραση, της εβδομαδιαίας ειδησεογραφικής εκπομπής για την προβολή ευρωπαϊκών θεμάτων με τίτλο «EUROPEO».

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, το ΕΡΤNEWS, το 24ωρο ενημερωτικό κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης, θα μεταδίδει το «EUROPEO» κάθε Σαββατοκύριακο και σε επανάληψη στις αρχές της εβδομάδας, ενώ η εκπομπή θα είναι διαθέσιμη και στο ERTFLIX.

Τη σχετική συμφωνία υπέγραψαν, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ Κατερίνα Κασκανιώτη και ο γενικός διευθυντής της Deutsche Welle, Peter Limbourg.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε και η ένταξη του 24ωρου αγγλόφωνου ενημερωτικού καναλιού DW English στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, ενδυναμώνοντας με αυτό τον τρόπο το διεθνές ενημερωτικό προφίλ της ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική υπηρεσία της DW έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, καθώς ήταν ένας από τους φορείς ΜΜΕ στο εξωτερικό από τον οποίο μπορούσαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να ενημερωθούν για όλα τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και στον κόσμο.

Μάλιστα, ο Peter Limbourg έζησε τα γεγονότα από κοντά, καθώς ήταν γιος του πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα εκείνη την περίοδο. Παρασημοφορήθηκε, δε, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, το 2014.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ