«Έχασα 94 κιλά τρώγοντας καθημερινά αυτές τις 3 τροφές» – Όσα αποκαλύπτει γυναίκα που έμεινε «μισή» ύστερα από 3 εγκυμοσύνες

Η Ann Wulff ένιωθε πως «δεν είχε σημασία αν έτρωγε ανθυγιεινά γιατί ήταν ήδη υπέρβαρη», μέχρι τη στιγμή που δεν μπορούσε πια να φορέσει τη ζώνη ασφαλείας της στο αυτοκίνητο. Για χρόνια, η Ann Wulff ήξερε ότι ήταν υπέρβαρη, όμως πίστευε ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι για αυτό.

Μετά από 3 συνεχόμενες εγκυμοσύνες, η ζυγαριά της έδειχνε 163 κιλά και πίστευε ότι δεν μπορούσε να χάσει όλα αυτά τα κιλά. «Όταν παντρεύτηκα, έμεινα αμέσως έγκυος και πήρα 27 κιλά. Με αφορμή την εγκυμοσύνη έτρωγα ό,τι ήθελα», λέει η Wulff.

Η πρώτη της κόρη γεννήθηκε το 2006 και ένα χρόνο αργότερα, η Wulff ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της. «Ποτέ δεν έχασα πραγματικά τα κιλά της εγκυμοσύνης, και όταν ξαναέμεινα έγκυος πήρα ακόμα περισσότερα κιλά. Και ξανασυνέβη και με την τρίτη μου κόρη», λέει η ίδια.

Η δασκάλα από το New Hope της Minnesota, είχε πάρει περίπου 45 κιλά συνολικά μετά τις 3 εγκυμοσύνες της, και συνέχισε να παίρνει κιλά από εκεί και πέρα. Η Wulff συνήθως ξεκινούσε τις μέρες της με 2 σάντουιτς για πρωινό και έναν καφέ με ζάχαρη, ενώ τα βραδινά γεύματα ήταν συχνά ολόκληρες πίτσες μόνο για εκείνη, συνοδευόμενα από μεγάλες μερίδες παγωτού.

«Έπεισα τον εαυτό μου ότι δεν είχε σημασία αν έτρωγα ανθυγιεινά γιατί ήμουν ήδη υπέρβαρη», λέει. «Ήμουν απασχολημένη με μια απαιτητική δουλειά και τρία μικρά κορίτσια, οπότε είχε πραγματικά σημασία αν έτρωγα το παγωτό;»

Η μεταμόρφωση της Ann Wulff: Από την ανασφάλεια στην αυτοπεποίθηση χάρη στην απώλεια 94 κιλών

Η Ann Wulff μοιράζεται την ιστορία της απώλειας 94 κιλών και πώς βρήκε ξανά την αυτοπεποίθησή της. Η αυτοεκτίμηση της Γουλφ εκείνη την περίοδο “δεν ήταν και τόσο καλή” και την “έπιανε τρόμος” στην ιδέα να επισκεφτεί γιατρό.

«Φοβόμουν πάρα πολύ ότι θα είχα διαβήτη ή κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Λογικά, θα έπρεπε να πάω στο γιατρό, αλλά φοβόμουν τόσο το τι θα μάθαινα ή τα σχόλια που θα άκουγα, που δεν πήγα», λέει. Αλλά οι προσπάθειες της Wulff να αγνοήσει το βάρος της άρχισαν να αποτυγχάνουν.

«Άρχισα να παρατηρώ, πολλές, πάρα πολλές φορές την ημέρα, μικρά πράγματα που δεν μπορούσα να κάνω λόγω του βάρους μου. Έπαιρνα τα παιδιά μου από το πάρκο με το αυτοκίνητο παρόλο που ήταν πέντε λεπτά περπάτημα, δεν ήθελα να πάω σε εστιατόρια σε περίπτωση που δεν χωρούσα στις καρέκλες και δεν μπορούσα να βάλω τη ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητό μας χωρίς να στρίβω και να γυρίζω με συγκεκριμένο τρόπο. Επιπλέον, άρχισα να μην αισθάνομαι καλά σωματικά, υπέφερα από πονοκεφάλους και δεν είχα καθόλου ενέργεια», λέει.

«Ήμουν στα μέσα της δεκαετίας των 30 μου ετών και συνειδητοποίησα πολύ γρήγορα ότι θα υπήρχαν πράγματα που δεν θα μπορούσα να κάνω».

Τον Μάιο του 2018, η Wulff αποφάσισε να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης και πλήρωσε για ολόκληρο το έτος εξ αρχής. «Ήθελα να δεσμευτώ – ήξερα ότι ήμουν σε κακή κατάσταση και ότι έπρεπε να αλλάξω ολόκληρο τον τρόπο ζωής μου.Αυτό δεν θα ήταν μια γρήγορη λύση».

Η μητέρα τριών παιδιών επικεντρώθηκε στην κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και άπαχων πρωτεϊνών. Από την πρώτη εβδομάδα έχασε 5 κιλά, κάτι που όπως λέει ήταν «πολύ ενθαρρυντικό».

Αν και η Wulff ήξερε ότι έπρεπε να χάσει αρκετό βάρος, κράτησε τον στόχο της. «Είπα απλά, ‘Θα χάσω άλλα 2 κιλά,’ και κάθε λίγες εβδομάδες το κατάφερνα. Αυτό ήταν πολύ ενθαρρυντικό και συνέχισα μέχρι που τελικά συνειδητοποίησα, “Θεέ μου, ίσως να μπορέσω πραγματικά να φτάσω σε ένα υγιές βάρος αν συνεχίσω έτσι”».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ