Δίκη Κωστόπουλου: «Μου έκανε πιάσιμο σεξουαλικό και μου είπε ότι ήταν πατρικό χάδι» – Η κατάθεση της Μαρκέλλας Γιαννάτου

Για παρενόχλησή της από τον πρώην σκηνοθέτη της τηλεοπτική σειράς «Σασμός» μίλησε η πρωταγωνίστρια της σειράς «Η Μάγισσα», Μαρκέλλα Γιαννάτου, καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό όπου δικάζεται ο σκηνοθέτης μετά την καταγγελία της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου ότι την βίασε τον Ιούνιο του 2010.

Της Άννας Κανδύλη

«Έχω εργαστεί στο παρελθόν με τον κ. Κωστόπουλο, την καταγγέλλουσα την γνώρισα στην πρώτη συνεδρίαση της δίκης» είπε η ηθοποιός και συμπλήρωσε:

«Για το περιστατικό δεν γνωρίζω τίποτα. Έχω προσωπική εμπειρία όχι σε κάτι τόσο βαρύ. Το 2005 δουλεύαμε στη σειρά «Έρωτας». Έχει έναν έντονο, οξύθυμο, σεξιστικό χαρακτήρα. Σε ένα γύρισμα ήθελε να μετακινηθώ λίγα εκατοστά πιο μακριά. Αντί να μου ζητήσει να μετακινηθώ ή να με πιάσει από το χέρι, μου έπιασε τα οπίσθια για να το κάνει. Ήταν ένα πιάσιμο σεξουαλικό, καταλαβαίνω ως γυναίκα. Αντέδρασα και φώναξα. Ταράχτηκα περισσότερο επειδή είπε «πώς κάνεις έτσι; Ένα πατρικό χάδι ήταν». Εγώ έχω μια υπέροχη σχέση με τον μπαμπά μου και δεν μου έχει πιάσει ποτέ τα οπίσθια».

  • Εισαγγελέας: Πώς συνδέεται μια στιγμιαία θωπεία με μια πράξη βιασμού; Πώς πάει κάποιος από τη μια πίστα στην άλλη;
  • Μάρτυρας: Δεν έπεσα από τα σύννεφα είπα. Δεν ξέρω πως από το ένα φτάνεις στο άλλο. Θεωρώ πιο πιθανό.
  • Εισαγγελέας: Όποιος θωπεύει είναι εν δυνάμει βιαστής;
  • Μάρτυρας: Δεν είπα αυτό. Εγώ πάντως ένιωσα σαν βιασμένη.
  • Πρόεδρος: Ξέρετε για άλλες ηθοποιούς;
  • Μάρτυρας: Έχω ακούσει για την κυρία Διδασκάλου και ακόμη δυο συναδέλφους. Έχω ακούσει ότι είναι ένας τρόπος του. Ότι ήταν πιο απότομος και βίαιος. Δεν μου έχει ξανασυμβεί με άλλο σκηνοθέτη. Εγώ επεδίωξα μετά να συνεργάζομαι με γυναίκες σκηνοθέτες.

Η μάρτυρας κατέθεσε επίσης ότι δέκα χρόνια μετά το περιστατικό δέχτηκε «σχεδόν απειλητικό» τηλεφώνημα από τον σκηνοθέτη που της έλεγε να σταματήσει να μιλάει για ό,τι της συνέβη.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ