Χανιά: Νέες εικόνες από τη μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο – Στα 70 χλμ/ώρα οι άνεμοι στην περιοχή

Μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στα Χανιά, κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας όπου από νωρίς έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη «αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να σβήσουν και τις τελευταίες μικρές εστίες που υπάρχουν».

Το έργο τους από την πρώτη στιγμή δυσχέραναν και δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που σύμφωνα με τον κ. Βαθρακογιάννη φτάνουν τα 70 χλμ/ώρα, πράγμα που σημαίνει ότι ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

Νωρίτερα ήχησε και το «112» προειδοποιώντας τους κατοίκους και όσους βρίσκονταν εκεί να απομακρυνθούν από τον οικισμό Ναύσταθμο.

Μάλιστα εκκενώθηκαν σπίτια, το Δημοτικό και το  Νηπιαγωγείο Ναυστάθμου ενώ μεταφέρθηκαν οι ασθενείς από το Ναυτικό Νοσοκομείο στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

 

Χανιά- φωτιά

Ακόμη, εκκενώθηκαν και υπηρεσίες της Πολεοδομίας της περιοχής.

Όπως φαίνεται από βίντεο που εξασφάλισε το Flashnews.gr, η πυρκαγιά ξέσπασε σε πυκνή βλάστηση στην περιοχή της Σούδας κοντά στον οικισμό του Ναυστάθμου, από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία.

Όπως καταφαίνεται και από τον ήχο του βίντεο οι άνεμοι που έπνεαν ήταν ισχυροί, με συνέπεια η πυρκαγιά να επεκταθεί πολύ γρήγορα!

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ